Cilat metoda natyrore janë më efektive për rritjen e potencës pas 40

Një nga fushat më të rëndësishme në të cilën është shumë e rëndësishme që një mashkull të ndihet gjithmonë më së miri është seksi. Simptoma të tilla si një rënie e mprehtë e dëshirës, një paaftësi për të pasur një orgazmë për një kohë të gjatë ose ngacmueshmëri të dobët mund të jenë arsye serioze për shqetësim. Dhe sa më i vjetër që bëhet një burrë, aq më shpesh ai përjeton shqetësime në jetën intime.

Rritja e potencës te burrat pas të 40-ave nuk është vetëm një mënyrë për të rritur vetëvlerësimin, por edhe për të kuruar disa sëmundje të zonës gjenitale, për të zvogëluar rrezikun e impotencës, prostatitit dhe shqetësimeve të tjera.

probleme me potencë pas 40 vjetësh

Pra, çfarë është fuqia në një burrë në 40 vjeç, cilat janë arsyet për një rënie të potencës dhe si të përmirësojmë jetën e tij seksuale pas 40 - ne do të përpiqemi t'i përgjigjemi këtyre dhe pyetjeve të tjera në artikull.

Impotenca - çfarë është ajo?

Në gjuhën shkencore, impotenca tingëllon si mosfunksionim erektil dhe manifestohet si një mbledhje e dobët.Penisi nuk fiton vëllimin dhe qëndrueshmërinë e nevojshme për të marrë pjesë në marrëdhënie seksuale, nuk lejon arritjen e orgazmës.

Sipas ekspertëve, koncepti i impotencës gjithashtu përfshin:

 1. Dëshira e ulët seksuale, ulja e aktivitetit;
 2. Shfaqja e infertilitetit mashkullor;
 3. Arritje shumë e shpejtë e orgazmës ose mungesa e plotë e saj;
 4. Funksion i dobët erektil (qarkullimi i dëmtuar i gjakut në zonën gjenitale të mashkullit, që sjell paaftësinë për të marrë pjesë në marrëdhënie seksuale).
potencë e zvogëluar te burrat

Simptomat e impotencës

Çrregullimi seksual në një burrë manifestohet nga simptomat e mëposhtme:
Mungesa e ereksionit - impotenca fillon të shfaqet në formën e një mungese të pakontrollueshme të dëshirës për kontakte seksuale. Problemet me potencën në moshën 40 vjeç do të shprehen në nivelin psikoemocional nëse "gabimet" janë spontane dhe jo të përhershme.

Dobësia e ereksionit - faza e dytë e shfaqjes së impotencës karakterizohet në formën e refuzimit të shpeshtë për të bërë seks për shkak të ngritjes së dobët të penisit, mungesës së qëndrueshmërisë së nevojshme. Më shpesh kjo është për shkak të qarkullimit të dëmtuar të gjakut në organet gjenitale, një mosfunksionimi të sistemit hormonal dhe mosfunksionimit të mbaresave nervore.

Mosmbajtja e ereksionit - faza e tretë e impotencës shprehet në formën e arritjes së pakontrolluar të orgazmës, kur derdhja ndodh shumë shpejt, shpesh para se penisi të futet në vaginë. Ky problem me potencën shoqërohet me një mosfunksionim të sistemit vaskular në moshën 40 vjeç.

Pse ndodh impotenca te një burrë 40-vjeçar?

Pothuajse gjysma e burrave mbi 40 vuajnë nga disfunksioni erektil deri diku. Pse ka probleme me potencën?

Ekzistojnë dy shkaqe kryesore të impotencës. E para lidhet me psikikën. E dyta karakterizohet nga çrregullime në trup. Manifestimi i sëmundjes në nivelin psikoemocional, sipas ekspertëve, merr jo më shumë se njëzet përqind të numrit të përgjithshëm të atyre që vuajnë nga impotenca.

Të gjitha rastet e tjera manifestohen në nivelin e fiziologjisë. Për të trajtuar siç duhet sëmundjen, është e nevojshme të kuptohen plotësisht shkaqet e impotencës tek burrat në moshën 40 vjeç. Gjëja kryesore nuk është të mjekosh vetë, por t'i drejtohesh profesionistëve për ndihmë të kualifikuar.

Nga sa më sipër, nuk duhet të konkludohet se të gjithë burrat pasi të kenë arritur moshën dyzet vjeç duhet të përballen me impotencë.E megjithatë, ndryshimet e lidhura me moshën do të shfaqen në një rënie të dëshirës seksuale, funksioni ngrerë do të ulet.

Ka disa arsye për përkeqësimin e potencës:

 • Psikologjike - "keqpërdorimet" janë rezultat i mbingarkesës emocionale, rritjes së ndjenjave të ankthit, stresit. Si rezultat, akumulimi i vazhdueshëm i adrenalinës dhe pamundësia e shkarkimit çojnë në faktin se hormonet seksuale fillojnë të digjen, dhe ndjeshmëria e penisit zvogëlohet. Nëse një burrë fillon të fiksohet për papërshtatshmërinë e tij seksuale të njëhershme, atëherë problemi do të përkeqësohet. Mënyra më e mirë për të dalë nga situata nuk është paniku, por të kërkoni ndihmë nga një specialist.
 • Mungesa e seksit për një kohë të gjatë është një nga shkaqet më akute të manifestimit të sëmundjes. Marrëdhëniet seksuale të paqëndrueshme ose mungesa e plotë e tyre për një periudhë të gjatë ndikon negativisht në funksionin seksual. Trupi pushon të ketë nevojë për këtë fushë të veprimtarisë së tij jetësore dhe rishpërndan burimet në qëllime të tjera, më të rëndësishme (sipas mendimit të tij). Shpëtimi i situatës do të jetë krijimi i një jete seksuale, rregullsia e saj, në të cilën secili prej partnerëve do të gjejë kënaqësi.
 • shkaqet e uljes së potencës te burrat
 • Varësia ndaj duhanit është gjithashtu një nga shkaqet e problemeve me potencë tek burrat në moshën 40 vjeç. Nikotina që hyn në trup ndikon negativisht në funksionin seksual dhe dëmton funksionin e zemrës. Një burrë që pi duhan me fillimin e shfaqjeve negative të potencës gjatë marrëdhënieve seksuale këshillohet të zvogëlojë numrin e zakonshëm të cigareve në ditë dhe të përpiqet të mos pi duhan disa orë para seksit.
 • Varësia nga alkooli është një nga mënyrat më të famshme për të fituar shpejt impotencën. Edhe pa përdorur vazhdimisht, shumë e dinë që në gjendje të dehjes alkoolike, eksitimi vendos shumë shpejt, por shkarkimi mund të mos vijë. Një burrë në një situatë të tillë bëhet agresiv, psikika e tij fillon të vuajë. Nëse konsumimi i alkoolit bëhet i rregullt, atëherë potenca dobësohet me kalimin e kohës, dhe pastaj zhduket krejtësisht. Për të ruajtur funksionin seksual, është më mirë të përjashtoni alkoolin nga jeta e përditshme.
 • Diabetes mellitus - kontribuon në shfaqjen e problemeve me potencë te burrat 40 vjeç e lart. Oksid nitrik, i cili është përgjegjës për ngacmueshmërinë, në diabet mellitus bllokohet në tru nga nivelet e larta të glukozës. Substanca nuk hyn në gjak në kohë, gjë që çon në një dobësim të potencës. Me diabet, ndodh shtimi i peshës, e cila është një nga arsyet për shfaqjen e hipertensionit. Së bashku, këto dy sëmundje nuk kontribuojnë në një furnizim të mirë të gjakut në penisin mashkullor. Një arsye tjetër për rrjedhën e penguar të gjakut është shfaqja e pllakave aterosklerotike në muret e enëve të gjakut.
 • diabeti mellitus zvogëlon fuqinë
 • Përçarje hormonale - karakterizohet nga një ndryshim në sasinë e hormonit mashkullor testosteroni në trup. Një rënie natyrore ndodh pas tridhjetë vjetësh dhe praktikisht nuk shfaqet në asnjë mënyrë. Në moshën 40 vjeç, trupi mashkull mund të mos funksionojë, shfaqen probleme me potencë, nëse nuk merren masa në kohë për të normalizuar nivelet hormonale.
 • Sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut - ndryshimet e lidhura me moshën në trup çojnë në përkeqësim të gjendjes së enëve të gjakut. Të parat që goditen janë enët e vogla, kapilarët që furnizojnë organet gjenitale me gjak. Potenca fillon të bjerë. Muchshtë shumë më keq kur furnizimi i dobët i gjakut ndikon në funksionimin e zemrës dhe trurit. Kjo përfshin shfaqjen e sëmundjeve shumë të rënda, jo vetëm në sferën seksuale, por gjithashtu bëhet shkak i sulmit në zemër dhe goditjes në tru.
 • Fazat kronike të sëmundjeve të organeve gjenitale - më shpesh arsyeja për të mos shkuar te mjeku është siklet banal. Ashtë më lehtë për një njeri të vetë-mjekohet ose thjesht të durojë shqetësimin me shpresën se do të kalojë vetvetiu. Ky qëndrim ndaj shëndetit të vet çon në pasoja shumë negative, njëra prej të cilave është impotenca.
sëmundja gjenitale çon në impotencë

Cilat arsye të tjera ndikojnë në uljen e potencës te burrat në moshën 40 vjeç? Nëse një njeri lëviz pak, ai ka një punë të ulur, ai nuk monitoron dietën e tij, merr ilaçe të fuqishme për një kohë të gjatë, atëherë të gjithë këta faktorë gjithashtu ndikojnë negativisht në funksionin seksual dhe nuk kontribuojnë në një jetë harmonike seksuale.

Këto janë arsyet kryesore për potencë të dobët tek burrat e moshës 40 vjeç e lart. Problemi nuk lind brenda natës. Akumulohet me kalimin e viteve.

Nëse gjatë jetës së tij një njeri nuk e monitoroi shëndetin e tij, i kushtoi pak vëmendje simptomave të lehta, jetoi i shkujdesur, atëherë pas dyzet vjetësh trupi jep një mori sëmundjesh dhe komplikimesh. Dhe impotenca bëhet vetëm pasojë e një qëndrimi kaq neglizhent ndaj trupit tuaj.

Simptomat e impotencës

Çdo organizëm mashkullor është individual. Dhe potenca pas 40 vjeç gjithashtu manifestohet në mënyra të ndryshme. Nëse një burrë filloi të vërejë shenjat e mëposhtme në vetvete, atëherë kjo menjëherë flet për afrimin e një sëmundjeje të tillë tek burrat në moshën 40 vjeç, si impotenca:

 1. Ereksioni i keq ose mungon;
 2. Ngacmueshmëri shumë e ulët;
 3. Vështirësia për të arritur orgazmën
 4. Dëshira e shpeshtë për të shkuar në tualet "në një mënyrë të vogël";
 5. Hezitimi për të bërë seks.
simptomat e impotencës pas 40 vjetësh

Si të merreni me impotencën?

Siç u përmend më lart, një nga arsyet kryesore për shkeljen e potencës është një kompleks psikologjik. Më shpesh zhvillohet në sfondin e një ose më shumë "keqpërdorimeve" spontane. Burri vendos që ai "nuk mundet" më dhe përpiqet të shmangë kontaktet seksuale, pasi ka frikë se nuk do të përballet më me rolin e të dashurit.

Në rast të shkeljes së potencës në 40 vjeç dhe në çdo moshë tjetër, një burrë përpiqet të merret me problemin e tij vetë ose ose i jep fund vetes plotësisht, ose fillon të vetë-mjekohet. Kjo është, ai bën gjithçka, thjesht për të mos shkuar te një specialist - në fund të fundit, një njeri i vërtetë nuk mund të jetë i dobët. Përdorimi i barnave të dyshimta shumë shpesh jo vetëm që nuk e eleminon problemin, por gjithashtu bëhet shkak i sëmundjeve më komplekse.

Këshilla kryesore është të hiqni dorë nga të gjitha stereotipet dhe të shkoni në një takim me një specialist të kualifikuar.Pas ekzaminimit, burri do të përshkruhet trajtimi i duhur ilaçeve. Mjeku gjithashtu do të rekomandojë masa parandaluese në mënyrë që pas një kursi terapie, pacienti të ndihet gjithmonë në të mirën e tij gjatë intimitetit.

mjeku flet për strukturën e penisit

Si të rrisni fuqinë në mënyra natyrale tek burrat pas 40 vjeç, sipas këshillës së mjekëve?

 • Mundohuni të drejtoni një mënyrë jetese të shëndetshme, të luani sportet tuaja të preferuara, të kaloni më shumë kohë jashtë;
 • Rishikoni plotësisht dietën tuaj dhe përfshini ushqime të tilla si mjaltë, karrota, patëllxhanë, bimë (majdanoz, kopër, spinaq), qumësht dhie (nëse është e mundur) - këto ushqime përmbajnë shumë zink, i cili stimulon prodhimin e qelizave embrionale;
 • Bëni seksin një aktivitet të rregullt;
 • Vizitoni rregullisht mjekun tuaj dhe ekzaminohuni.
Shëruesit tradicionalë gjithashtu rekomandojnë disa receta për të ndihmuar prodhimin e zinkut dhe për të rritur rrjedhën e gjakut. Balsami i mjaltit, tinktura e mamit, zierja e lëvores së lisit kanë një efekt të mirë në potencë.

Kjo e fundit është receta më e njohur. Për ta përgatitur, ju duhen njëzet gramë lëvore lisi, një litër ujë. Lëvorja mbushet me ujë dhe zihet për dyzet minuta, pas së cilës lëngu filtrohet. Ju duhet të merrni ilaçet një ose dy lugë çaji në të njëjtën kohë. Receta është e thjeshtë për tu bërë por shumë efektive. Falë ndihmës së gjithanshme, burrat në moshën 40 vjeç do të harrojnë se çfarë është shkelja e potencës.

Një nga mënyrat natyrore për të përmirësuar fuqinë, e cila nuk kërkon përdorimin e ilaçeve dhe mjeteve juridike popullore, është abstinimi i përkohshëm. Për një mbledhje të mirë, mjafton të mos bëni seks për dy ose tre ditë. Një pushim i tillë i shkurtër ka një efekt të dobishëm në rrjedhën e gjakut në penisin mashkullor, stimulon një orgazmë më të ndritshme me një lëshim intensiv të spermës.

probleme në jetën familjare për shkak të potencës së ulët

Produkti

Jeta moderne, veçanërisht në qytetet e mëdha, kur një person është i ekspozuar ndaj stresit çdo ditë, nuk ka absolutisht asnjë përfitim për trupin e njeriut. Pasoja e ritmit të vrullshëm të jetës janë problemet në sferën seksuale, fuqia bëhet e dobët ose zhduket krejtësisht. Reklamimi është i mbushur me ilaçe për impotencë. Por kjo është më shumë një haraç për kohën sesa një mënyrë për të fituar para për kompanitë farmaceutike.

Shumë burra pas të 40-ave me të vërtetë nuk dinë si ta përmirësojnë fuqinë e tyre. Sot, mjekët ofrojnë një numër të madh mjetesh për rivendosjen e funksionit erektil, deri në metoda të tilla kardinale si falloprotetika.