Çfarë duhet të bëni me dhimbjen në testikuj për shkak të zgjimit të zgjatur

Shpesh, gjatë seksit, burrat përjetojnë shqetësime dhe dhimbje në skrotum dhe testikuj. Mos kini frikë nga kjo, pasi arsyet për këtë mund të jenë plotësisht të padëmshme. Ndonjëherë siklet ndodh në testis pas eksitimit të zgjatur ose nga abstinimi i zgjatur, ose për një arsye tjetër fiziologjike. Por ende, ka dyshime dhe frikë, ju mund të konsultoheni me një mjek në mënyrë që një specialist, pas diagnozës, të rekomandojë se si të eliminoni siç duhet siklet, dhe, ndoshta, pasojat që kanë lindur.

Pse lëndojnë testikujt kur ngacmohen?

Testosteroni dhe spermatozoidi prodhohen në testikuj (testikuj). Këto substanca janë përgjegjëse për pamjen e një burri dhe aftësinë e tij riprodhuese. Dhe nëse ka dhimbje gjatë eksitimit, simptoma të tjera të devijimeve, është e nevojshme të zbuloni shkakun sa më shpejt të jetë e mundur në mënyrë që ta eliminoni atë.

Gjatë ekzaminimit fillestar, andrologu palpon organet gjenitale të jashtme. Të dy testikujt e shëndetshëm duhet të jenë të vendosur në skrotum, ndërsa i ndjejnë - ato nuk duhet të dëmtojnë, të jenë elastike, elastike dhe në formë vezake. Një burrë nuk duhet të ndiejë dhimbje në ijë, testikuj, penis, fund të barkut gjatë marrëdhënieve seksuale, dhe spermatozoidi i tij duhet të jetë transparent, i bardhë qumështi ose gri, i lëngshëm si salcë kosi, erë natyrale. Shëndeti i sistemit riprodhues konfirmohet gjithashtu nga potenca normale, ngritja e qëndrueshme, gatishmëria psikologjike dhe fiziologjike për marrëdhënie seksuale.

emërimi i mjekut për dhimbje të testikujve me eksitim

Nëse gjendja e personit të ekzaminuar nuk përshtatet në standarde, mjeku e drejton atë në diagnostifikim laboratorik dhe hardware për të gjetur shkaqet e devijimeve dhe për të përjashtuar patologjitë.

Arsyet kryesore:

 • ngacmimi i tepërt;
 • abstinimi;
 • pushime të gjata me seks të parregullt;
 • infeksione, ënjtje dhe sëmundje të tjera të sistemit gjenitourinar;
 • trauma, mikroqarkullimi i dëmtuar i gjakut;
 • hipotermi;
 • hernie në ijë;
 • varicocele (venat me variçe të testikujve);
 • rrotullimi i kordonit të testikullit rreth boshtit;
 • kist epididymis;
 • çrregullim kongjenital anatomik;
 • cenimi ose pezmatimi i nervit të pleksusit lumbosakral (ilio-inguinale, femora-gjenitale, të tjerët).

Në fazat fillestare të patologjive, pacienti për herë të parë mund të vërejë siklet gjatë seksit, duke menduar se ishte shkaktuar nga mbingarkesa. Por me sëmundjet, simptoma nuk zhduket, por me kalimin e kohës rritet, shtohen shenja të tjera. Patologjitë eliminohen vetëm nga metodat konservatore, kirurgjikale ose komplekse të trajtimit.

Pse shkaqet fiziologjike shkaktojnë dhimbje

Me kontaktin seksual, rrjedha e gjakut të një burri në organet gjenitale rritet, ai bën fërkime të shpeshta të kopulimit. Akumulimi i një sasie të madhe lëngu në venat dhe lëvizja intensive mund të shkaktojë dhimbje në testikuj ose ijë, pasi ka presion shtesë mbi mbaresat nervore, shtretërve të enëve të gjakut, indeve gjenitale dhe zonave të afërta të trupit.

Kjo ndikon negativisht në gjendjen psiko-emocionale të një burri, dëshirën e tij për të vazhduar marrëdhëniet, zvogëlon epshin. Pas aktit, dhimbja me eksitim qetësohet ngadalë së bashku me rrjedhjen e gjakut nga organet gjenitale.

Në rastin e abstinencës së zgjatur për shkak të seksit të parregullt, prostatiti, mosfunksionimi erektil mund të zhvillohen dhe testikujt mund të inflamohen. Për shkak të faktit se një burrë do të zgjohet dhe spermatozoidi do të prodhohet pavarësisht nga rregullsia e seksit ose gjasat e një vepre, dhe fshikëzat seminale do të jenë në tension, duke prodhuar substanca gjenitale, ndodh dhimbje në testikuj.

mjeku përshkruan trajtim për dhimbje në vezë nga eksitimi

Nga abstinimi i shtuar kur është e pamundur të fillosh marrëdhënie seksuale (virgjëria e partnerit, ndalimi i kontakteve për shkak të terapisë, të ngjashme), ndalimi i ejakulimit duke ndërprerë aktin, ose zgjimi i zgjatur me përkëdhelje aktive, testikuj, penis ose fund të barkut ( zona ku ndodhet vezori tek gratë) gjithashtu mund të dëmtojë.

Kjo për faktin se enët e mbushura me gjak, kapilarët, trupat kavernozë janë në tension të tepërt dhe zgavra dhe kanalet e testikujve janë nën stres të tepruar, duke zgjeruar kanalet e ngushta me presion.

Jashtë, ngacmimi i tepërt manifestohet me faktin se skrotumi merr ngjyrë blu ose vjollcë, dhe testikujt ndjehen të ngurtësuar dhe të zgjeruar në prekje. Ndonjëherë shtohen marramendje, nauze, dhimbje në ijë tek burrat dhe në pjesën e pasme të kokës. Nëse pasojat e ngacmimit të tepërt nuk hiqen natyrshëm - duke arritur orgazmën dhe derdhjen, ajo do të lëndojë derisa lëngu të kthehet vetë.

Me një mbajtje sistematike nga një marrëdhënie e filluar me kohë tek burrat, mund të ndodhë mosfunksionim ngrerë ose mbingarkesë emocionale.

Si të eliminoni shkaqet e dhimbjes

Nuk ka nevojë të përdoret trajtimi i ilaçeve nëse, gjatë ekzaminimit, mjeku konfirmoi se shqetësimi ishte shkaktuar nga abstinimi i zgjatur ose mbingarkesa e indeve, dhe jo nga një sëmundje.

Kur dhimbja e testikujve lind nga mbishfytyrimi i tepërt gjatë predikimit të zgjatur ose përkëdheljes, duhet të kaloni në marrëdhënie seksuale. Nëse një çift nuk ka mundësi të përfundojë marrëdhëniet seksuale në një mënyrë të natyrshme, rekomandohet që një burrë të arrijë relaksim me masturbim ose në një mënyrë tjetër të pranueshme për partnerët.

Një parakusht për zgjidhjen e problemit është derdhja dhe orgazma, atëherë dhimbja që ka lindur do të zhduket vetë brenda disa orësh. Kështu që herën tjetër në kontakt, situata nuk përsëritet, çifti duhet të shkurtojë kohëzgjatjen e parathënies.

marrëdhëniet seksuale si një mënyrë për të trajtuar dhimbjen në vezë nga eksitimi

Në rast dhimbjeje në testikuj tek burrat për shkak të abstinencës së zgjatur, ju mund të drejtoheni në masturbim derisa të shfaqet një partner i përhershëm seksual. Opsioni "qëndro dhe ndjesitë e pakëndshme do të kalojnë vetë" me përsëritje të përsëritura mund të çojë në impotencë.

Dhimbja me të vërtetë zhduket pa ndërhyrje për 4-12 orë, pasi trupi mashkullor "di të heqë qafe" formimin e parakohshëm të spermatozoideve me resorbimin e tij natyror brenda organeve gjenitale. Por, për të shpejtuar procesin, është e nevojshme të hiqni spermën përmes masturbimit. Pastaj dhimbja do të kalojë më shpejt, pasi që mbetjet e substancës do të absorbohen.

Përfundim

Eksitimi tek meshkujt gjatë seksit ose abstinimi i zgjatur nga kontakti shkakton mosfunksionim të organeve gjenitale. Kjo mund të dëmtojë vezët dhe të zvogëlojë kënaqësinë e intimitetit. Për të shmangur pasoja të tilla, gjatë paralojës, një grua nuk ka nevojë të zgjojë intensivisht partnerin e saj, duke mos qenë e gatshme për marrëdhënie, dhe një burrë nuk ka nevojë të hezitojë të përdorë masturbimin si një mënyrë për të hequr qafe ndjesitë e pakëndshme në mungesë të një veproj