Shenjat e para të dëshirës seksuale: çfarë i bën burrat të eksitohen dhe këshilla për vajzat

Organizmat femra dhe meshkuj kanë struktura të ndryshme anatomike. Proceset themelore fiziologjike janë të njëjta, por disa reagime nervore janë shumë më të shpejta në seksin e fortë. Nga ajo që zgjohen burrat dhe si ndodh mekanizmi i ereksionit - është e rëndësishme të njihni partnerin seksual në mënyrë që të rrisni interesin për veten dhe të përmirësoni jetën seksuale.

Një grua ngazëllen një burrë

Mekanizmat e zgjimit të meshkujve

Ereksioni është një gjendje e ngritur e penisit kur trupi i një burri është i gatshëm të kryejë marrëdhënie seksuale. Vetë mekanizmi është për shkak të nxitimit të gjakut arterial në zgavrën e trupave kavernozë të penisit, për shkak të së cilës organi rritet në madhësi, ndryshon këndin e pjerrësisë dhe bëhet i fortë.

Prurja gjatë zgjimit seksual rrit procesin e furnizimit me gjak me 10-20 herë.

Njëkohësisht me rritjen e rrjedhës së gjakut, ka një tkurrje të muskujve tërthor të perineumit dhe gjëndrës së prostatës, si dhe një tkurrje të muskujve që shtypin rrënjën e penisit.
Gjatë ereksionit, penisi rritet në vëllim 3-4 herë dhe arrin një gjatësi prej 14-18 cm, e cila rregullohet nga qendrat nervore të trurit dhe pjesa e poshtme e palcës kurrizore.

Përgjigja ngrerë mund të ndahet në disa lloje:

 1. Reagimi psikogjenik. Duket si rezultat i ndikimit të stimujve dëgjues, gustatorë ose vizualë. Impulset nervore dërgojnë sinjale në pjesët e trurit që janë përgjegjëse për përgjigjen fiziologjike të penisit.
 2. Ereksioni refleks. Kjo është një përgjigje automatike që ndodh për shkak të stimulimit të penisit. Stimujt sensorë ndikojnë drejtpërdrejt në mbaresat nervore të penisit, si dhe në rektumin dhe fshikëzën urinare.
 3. Ereksioni spontan. Ndodh pa kontroll të vetëdijes, në shumicën e rasteve natën.

Ndonjëherë ka një gjendje të ngacmuar në mëngjes të penisit, e shkaktuar ose nga ëndrrat me përmbajtje erotike, ose nga tejmbushja e fshikëzës, e cila është një normë fiziologjike. Tek të rinjtë, ereksionet gjatë natës mund të ndodhin 3-6 herë në natë, kur një burrë është në gjumë dhe as nuk di për të. Refleksi funksionon edhe te personat me aftësi të kufizuara ose te pacientët me çrregullime muskulo-skeletore.

Problemet e ereksionit ndodhin më shpesh në moshën e vjetër për shkak të sëmundjeve shoqëruese të sistemit gjenitourinar.

Trupi i burrit është dizajnuar në mënyrë që pas kontaktit me sy me objektin e dëshirës, në kokën e burrit të shfaqen imazhe fantazie, fotografi të marrëdhënies së ardhshme seksuale. Ky është hapi i parë drejt shfaqjes së tërheqjes seksuale.

Faza e dytë është kontakti fizik. Efekti stimulues tek meshkujt është përkëdhelja ose prekja tjetër e organeve gjenitale dhe madje edhe përmes veshjeve. Me çdo hap, penisi bëhet më i vështirë, rritet në madhësi me 2-3 herë.

Gjatë depërtimit të penisit në vaginë, organi rritet edhe më shumë, gjatë fërkimeve, ndjeshmëria e kokës rritet. Ejakulimi është procesi i derdhjes kur zbrazen testikujt. Faza e fundit e marrëdhënieve seksuale është zhdukja.

Detumescence është procesi i kundërt i ereksionit, kur penisi kthehet në një gjendje pushimi. Pas orgazmës, penisi bëhet i butë, dëshira seksuale zhduket për shkak të kënaqësisë. Një mbledhje bëhet e mundur vetëm pas 10-15 minutash.

Ereksioni

Çfarë ndikon në zgjimin seksual

Possibleshtë e mundur të ndahen me kusht arsyet që ndikojnë në zgjimin e një burri në të jashtme dhe të brendshme. Imazhet vizuale, madje edhe fantazia, dhe jo reale, mund të ndikojnë në gjendjen e penisit.

Faktorët e brendshëm

Faktorët e brendshëm përfshijnë reaksione fiziologjike. Rrjedhja e gjakut në penis është për shkak të impulseve nervore, sinjaleve të trurit që japin komandën për të nxitur ereksionin dhe për të prodhuar vajosje.

Faktorët e brendshëm që provokojnë zgjimin seksual:

 1. Puna e sistemit nervor qendror. Ekziston një mesazh që përshpejton qarkullimin e gjakut në organet e legenit. Duke parashikuar kënaqësinë, imazhet e marrëdhënieve të ardhshme shfaqen në kokën time.
 2. Testosteroni. Isshtë hormoni kryesor seksual mashkullor. Sidoqoftë, nuk është provuar plotësisht se ndikon në nivelin e epshit. Por zhvillimi i sistemit gjenitourinar varet nga puna e androgjeneve. Testosteroni është përgjegjës për formimin e karakteristikave kryesore seksuale mashkullore dhe për proceset që lidhen me pubertetin.
 3. Funksionaliteti i gjëndrës së prostatës. Me prostatit, hiperplazi ose sëmundje të tjera të prostatës, niveli i epshit zvogëlohet, ekziston rreziku i zhvillimit të impotencës.

Shëndeti i trupit të mashkullit është çelësi i qëndrueshmërisë së penisit. Në prani të problemeve me metabolizmin (diabet mellitus), qarkullimin e gjakut ose me zhvillimin e anomalive mendore, vërehet një simptomë e tillë si potencë e ngadaltë. Nëse gjithçka është në rregull me prostatën, sfondin hormonal dhe sistemin nervor qendror, atëherë dëshira seksuale do të jetë edhe në moshën 50 vjeç.

Testosteroni është hormoni kryesor seksual mashkullor

Faktorët e jashtëm

Ka shumë teknika për të zgjuar burrat. Ndër ndikimet e jashtme, mund të vërehen disa grupe: kontakti me sy, ndjesitë e shijes dhe tingulli. Edhe muzika mund të ndikojë në ereksion.

Ndikimi i jashtëm në shtytjen seksuale:

 1. Imazhe vizuale. Kjo nuk është vetëm tërheqja e një gruaje, por edhe një trazirë e fantazisë. Pas kontaktit vizual me objektin e dëshirës në kokën e burrit, shfaqen imazhe të marrëdhënieve seksuale të ardhshme, gjë që bën që gjaku të rrjedhë në penis.
 2. Luskat e shijes. Shkencëtarët kanë treguar se edhe lloje të caktuara të ushqimeve mund të rrisin nivelet e epshit. Këto përfshijnë ushqim deti, hudhër, majdanoz, dhe madje edhe viçi. Një ushqim i tillë është në gjendje të ngacmojë impulset nervore dhe të rrisë rrjedhën e gjakut në organet gjenitale.
 3. Erërat. Feromonet janë një magji e veçantë që gjeneron ndjenja të caktuara tek një person. Ndoshta aroma e partnerit eksiton në nivelin molekular, i cili eksiton sistemin e trurit.
 4. Tinguj. Edhe muzika mund të shkaktojë ereksion. Sidoqoftë, në mesin e metodave të shëndosha të zgjimit janë të folurit ose ankesat femërore. Patogjenë të tillë kanë një efekt fitim-fitues në potencë.

Ndër metodat mekanike të zgjimit, mund të vërehet masturbimi, kur, pas stimulimit të drejtpërdrejtë, penisi bëhet më i madh dhe më i vështirë. Organi seksual është zona kryesore erogjene e një burri. Nga përpjekjet e një gruaje, prekja dhe puthja e një burri është e ngazëllyer.

Atraktiviteti i një gruaje është një imazh vizual për të zgjuar një burrë

Shenjat e zgjimit te burrat

Si të kuptoni se një djalë është i ngazëllyer - duhet t'i kushtoni vëmendje ndryshimeve në pamje. Nga sjellja, disa ndryshime të vogla mund të identifikohen shenja të dëshirës seksuale.

Zgjimi seksual është përgjigja e trupit të njeriut ndaj stimulimit seksual. Forca dhe kohëzgjatja e saj varet nga nivelet hormonale, mirëqenia, predispozicioni gjenetik, tiparet anatomike të strukturës.

Si të kuptoni që një njeri është zgjuar, shenjat e para kryesore:

 • rrahjet e zemrës rriten, mund të shfaqet takikardi;
 • ka frymëmarrje të përhershme të pabarabartë;
 • nxënësit zgjerohen;
 • ka një rritje të presionit të gjakut;
 • timbri dhe tempo i zërit ndryshojnë;
 • jo vetëm penisi është i tendosur, por edhe grupe të tjera të muskujve;
 • rritet jargëzimi;
 • vërehet pamja në lëkurë e "gungave të patë".

Nga të gjitha indikacionet, dëshira e një burri për të kryer marrëdhënie seksuale i ngjan një manifestimi të stresit.

Simptoma kryesore është ereksioni. Sa më i madh bëhet penisi është një tregues individual, megjithatë, si rregull, sa më i vogël të jetë penisi në gjendje pushimi, aq më i madh është gjatë ereksionit.

Një ndryshim në madhësi vërehet jo vetëm gjatë zgjimit seksual, por edhe pas futjes së një organi në vaginë. Fërkimet ritmike janë një tjetër irritues që kontribuon në zgjerimin e penisit.

Për të zgjatur marrëdhëniet seksuale, rekomandohet të ndërpritet përkohësisht fërkimi ritmik për të zvogëluar tensionin. Në një penis të ngritur, shfaqet shkarkimi që nuk duhet të ketë frikë. Shtë një lëng para-seminal që luan një rol të rëndësishëm në pjellori.
Spermatozoidi para mund të ekskretohet në fazën e parë të eksitimit si lubrifikant, gjatë copulimit dhe pas tij.

Njeri me brirë

Mitet dhe paragjykimet

Proceset e zgjimit të trupit të mashkullit dhe femrës ndodhin në mënyra krejtësisht të ndryshme. Ka shumë spekulime seksuale në internet për atë që i ndez burrat. Ka shumë mite, por ia vlen të shpërndahen në mënyrë që një grua të jetë më e dëshirueshmja në shtrat.

Çfarë e ndez një burrë me të vërtetë:

 1. Zgjimi i mëngjesit. Ky nuk është vetëm një efekt psikologjik, por edhe një fiziologjik. Rreth orës 9 të mëngjesit, një përfaqësues i seksit të fortë zhvillon një mbledhje të pavullnetshme. Atshtë në këtë kohë që ndodh kulmi i aktivitetit seksual. Sidoqoftë, ekziston një faktor tjetër që e bën seksin e mëngjesit të dëshirueshëm - një grua e ngrohtë dhe komode. Përqafimet e përgjumura krijojnë rehati dhe ngacmojnë ndjenjat mashkullore.
 2. Grua e inatosur. Nuk ka asnjë shpjegim shkencor për një fakt të tillë si nervozizmi dhe seksi. Ndoshta kur në marrëdhëniet familjare nuk ka mprehtësi dhe pasion të mjaftueshëm, partneri provokon qëllimisht shoqëruesin, duke shkaktuar zemërim tek ajo. Seksi pajtues është veçanërisht akut.
 3. Flokë të lëshuar. Në të njëjtën kohë, një disheveledness e caktuar do të shtojë misterin e imazhit. Burrat pëlqejnë bukuritë me flokë të gjata, sepse në mënyrë intuitive ai sheh tek një grua e shëndetshme nënën ideale për fëmijën e tij.
 4. Natyrshmëria. Përbërja e rrezikshme ose akulli i tymosur energjik funksionon, por ekziston një mënyrë tjetër. Mungesa e përbërjes gjithashtu i ndez burrat. Arsyeja është e rëndë - nuk keni nevojë të hani një ton krem dhe buzëkuq ndërsa putheni.
 5. Gjërat e burrave. Një vajzë e veshur me një bluzë disa madhësive bëhet më e brishtë dhe e pambrojtur në sytë e një burri. Sidomos nëse e vendosni në trupin tuaj të zhveshur. Këmishat e rrafshëta konsiderohen gjithashtu të jenë agjentët shkaktarë të fantazisë seksuale. Në sytë e një burri, partneri bëhet një lloj ngacmuesi i cili nuk është kundër eksperimenteve më të guximshme në shtrat.
 6. Një vajzë e talentuar. Nuk është e nevojshme të luani piano në mënyrë profesionale ose të jeni një muzikant i shkëlqyeshëm; mjafton të marrësh një instrument muzikor. Burrat ndizen nga vajza gjysmë të zhveshura në piano, kitarë, por nëse talenti është me të vërtetë i pranishëm, atëherë përdoreni atë më me guxim. Të kënduarit bukur, duke luajtur një instrument muzikor - të gjitha këto janë mënyra për të ndikuar në ngritjen e një burri me ndihmën e teknikave të tingullit.
 7. Prania e një barku të vogël. Stilet e shëndetshme të jetesës, modelet e fitnesit dhe kubat e barkut janë në modë tani. Sidoqoftë, shumica e burrave preferojnë forma të buta dhe të mëdha: gjinj të lëngshëm, ije të gjera dhe një bark të vogël. Përkundrazi, një pamje e patëmetë mund të trembë përfaqësuesit e seksit të fortë.
 8. Rrudhat e vogla. Çuditërisht, por shenjat e para të plakjes stimulojnë oreksin seksual. Kjo për faktin se një grua bëhet e pjekur dhe me përvojë, nuk ka nga çfarë të turpërohet në seks. Dhe gropëzat e lezetshme në faqe ose një palë "këmbët e korbit" në cepat e syve shkaktojnë vetëm dëshirën për të puthur fytyrën e të dashurit. Prandaj, gratë nuk duhet të mërziten nga pamja e një rrjete të vogël në fytyrën e tyre, por të përfitojnë nga momenti dhe të kërkojnë një partner të përshtatshëm seksual.
 9. Madhësia e vogël e gjoksit. Burrat preferojnë gjoksin e vogël. Dhe është e vërtetë. Pronarët e madhësisë së pestë do të jenë në fluturim nëse gjoksi humbet elasticitetin dhe formën e tij të mëparshme. Një bust i vogël plaket shumë më ngadalë, nuk bie as pas dhënies së gjirit dhe ka një pamje tërheqëse edhe te një grua mbi 40 vjeç. Gjithashtu, burrat preferojnë që gjoksi të përshtatet në mënyrë perfekte në dorë.
 10. Dëshira për të ngrënë. Një grua e uritur me oreks të mirë është vetëm ëndrra e një burri. Tani të gjitha vajzat përreth janë të fiksuara pas dietave, duke u siguruar që të mos hanë kalori shtesë. Sigurisht, nuk duhet të mbushni në vetvete një hamburger të dhjamosur dhe të stërmadh, por mos refuzoni kur një burrë ofron të darkojë më shumë se zakonisht. Duke provuar pjata të ndryshme dhe duke mos hequr dorë nga pijet e ndryshme alkoolike, një grua i jep burrit një sinjal jo verbal se as ajo nuk do të marrë guxim në shtrat.
 11. Syzet. Në filmat për të rritur, shpesh mund të shihni imazhin e një mësuesi seksi që është gati të punojë pas shkollës. Një budallallëk i tillë, duke ngushtuar vazhdimisht libra - një burim frymëzimi seksual. Duhet vetëm të vendosni syze në shtrat, pasi fantazia e burrit fillon të punojë në mënyrë aktive pozat e mundshme.
 12. Një zë i plogësht. Zërat e zhurmshëm të lartë janë të bezdisshëm. Më seksi ishte zëri i Merlin Monroe, i cili ishte nga diapazoni më i ulët. Një pëshpëritje e lehtë gjatë darkës është një shans për të zgjuar partnerin tuaj pikërisht në tryezë. Burrat nuk i pëlqejnë gratë me zë të lartë dhe skandaloz, pasi me ta shëndeti i tyre mendor do të humbasë, kështu që nënndërgjegjeshëm ai zgjedh një partner të qetë me zë të ulët.
 13. Veshje të mbyllura. Veshjet e gjata pa dekolte apo fund me gjatësi dyshemeje janë ideale për një takim të parë. Imazhi i prekjes eksiton imagjinatën mashkullore dhe inkurajon të vazhdojë njohjen. Përveç kësaj, një person shumë i arritshëm me një skaj të shkurtër nuk bëhet një qëllim aq i dëshirueshëm, pasi është shumë e lehtë për të fituar, dhe djemtë duan të luajnë dhe të arrijnë.
 14. Zonat e padjegura të lëkurës. Një fetish shumë i çuditshëm që disa djem preferojnë. Në të njëjtën kohë, linja e padëmtuar e brekëve duket veçanërisht pikante, sikur gruaja të ishte edhe më e ekspozuar. Prandaj, nuk duhet të bëni banja dielli lakuriq, mund të lini disa zona në mënyrë që të përdorni teknikën në shtrat.
 15. Këmbët e zbathura. Ata thonë se burrat pëlqejnë vajzat me takë të lartë - po, por jo aq shumë sa pa to. Këmbët e zhveshura janë një simbol i emancipimit dhe lirisë. Nëse hiqni këpucët gjatë një shëtitje në mbrëmje dhe vazhdoni ecjen zbathur, data mund të përfundojë me një ofertë të nxehtë.

Stili perfekt, përbërja e ndritshme dhe një fustan i shkurtër janë një mundësi humbëse. Misterioziteti, natyrshmëria dhe mungesa e vetëpërmbajtjes garantojnë fitoren e një gruaje mbi një djalë. Për të pushtuar një burrë, thjesht duhet të jesh vetvetja.

Mungesa e përbërjes dhe flokët e lëshuar te një grua ngazëllen një burrë

Këshilla praktike

Rregullat e flirtimit duken të thjeshta jo për të gjitha vajzat. Gjatë lojërave seksuale, një burrë mund të zgjohet në një masë të tillë që imazhi i të zgjedhurit të mos dalë nga koka e tij. Thjesht duhet të dini disa sekrete të joshjes në mënyrë që të fitoni një partner.

Këshilla praktike për gratë:

 1. Merrni iniciativën. Kur flirtoni, përpiquni ta shikoni djalin tuaj drejt në sy, duke e bërë atë të dëshirojë të afrohet. Tregoni zgjimin dhe gatishmërinë tuaj për të bërë seks.
 2. Spontaniteti. Mos planifikoni seks, filloni të ngacmoni të dashurin tuaj ndërsa shikoni një film. Asnjë njeri i vetëm nuk do të refuzojë një kthesë të tillë të ngjarjeve.
 3. Luaj. Tregoni se dëshira seksuale ju ndryshon, provoni imazhin e një eksperimenti të lirisë ose të prekshëm. Si shtesë, ju mund të përdorni kostume të ndryshme me temë në shtrat.
 4. QeshJo në sytë e një burri lakuriq, por mbi shakatë e tij. Humori është një afrodiziak tjetër që mund të ndihmojë në rritjen e makinës suaj seksuale.
 5. Pëshpëritje. Fjalët dhe frazat emocionuese që i thuhen veshit ndonjëherë kanë më shumë stimulues seksualë dhe ilaçe të veçanta.
 6. Prekjet. Një metodë efikase e sigurt ndaj dështimit. Përkëdhelja, prekja e ngushtë dhe madje edhe kërcimi mund të shkaktojnë ereksion.
 7. Striptizëm. Zhveshja e ngadaltë e shoqëruar me paprekshmërinë, kur një burrë mund të shikojë por jo të prekë, ndez pasionin. Fantazia seksuale imagjinon shumë mundësi për marrëdhënie të mundshme seksuale.
 8. Aroma e grave. Dhe ky nuk është parfum, por aroma natyrale e një gruaje. Gjatë zgjimit seksual, aroma e një vajze mund të ndryshojë, lëshohet një enzimë e caktuar që tërheq djemtë.
 9. Fshehtësia. Fruti i ndaluar është i ëmbël, kështu që nganjëherë partnerët tradhtojnë njëri-tjetrin. Ia vlen të dalësh me një lojë në të cilën instikti i një pushtuesi do të funksionojë për një burrë, në mënyrë që ai të dëshirojë të pushtojë një vajzë.
 10. Lakuriqësia e pjesshme. Ju nuk duhet të zhvisheni plotësisht përpara një djali. Lini vend për të menduar. Djali duhet të ketë një dëshirë për të zbuluar se çfarë fshihet pas një manteli mëndafshi dhe çfarë ngjyre ka të brendshmet.

Këto sekrete do të ndihmojnë një grua të jetë një tigreshë në shtrat, të fitojë një burrë që i pëlqen ose të rivendosë pasionin e saj të mëparshëm në martesë. Dashuria është burimi i parë i eksitimit. Nëse një burrë është i dashuruar, atëherë çifti nuk do të ketë probleme në seks.

Humori është një afrodiziak i shkëlqyeshëm që rrit zgjimin