Shkarkoni nga penisi gjatë ereksionit

Procesi i zgjimit te një burrë shoqërohet me kalimin e penisit në një gjendje të ngritur, e cila është çelësi i marrëdhënies së suksesshme. Shkarkimi nga penisi gjatë ereksionit konsiderohet si një normë fiziologjike dhe është e nevojshme për të krijuar një mjedis të favorshëm për çlirimin e spermës. Në disa raste, një ndryshim në natyrën e mukusit dhe shfaqjen e shenjave atipike tregon një shqetësim në funksionimin e sistemit gjenitourinar dhe mund të shoqërohet me sëmundje. Çdo njeri duhet të dijë se ku përfundojnë kufijtë e normës dhe fillojnë manifestimet patologjike në mënyrë që të marrin masa në kohë për të eleminuar problemet shëndetësore.

Pse formohet mukus

Në kushte normale, shkarkimi te burrat kur ndodh ereksioni shoqërohet me formimin dhe lëshimin e para-derdhjes - një lëng i trashë i trashë në një sasi të vogël. Kjo nuk ka asnjë lidhje me derdhjen e parakohshme, dhe qëllimi i lubrifikantit është të neutralizojë mjedisin acid në uretër dhe vaginë.

shkarkimi tek burrat gjatë eksitimit

Natyra e përcaktuar qëllimi i marrëdhënies seksuale është procesi i fekondimit, dhe kërkohen kushte të caktuara për lëvizjen normale dhe mirëmbajtjen e qelizave të spermës. Toshtë për të krijuar një mjedis optimal që të caktohet një sekret transparent. Një sasi e vogël e spermatozoidëve përmbahet në para-derdhje, e cila duhet të merret parasysh për të parandaluar një shtatzëni të paplanifikuar.

Sekretimi i mukusit ndodh gjatë mbledhjes gjatë paralojës me një partner, me eksitim dhe masturbim spontan të natës dhe mëngjesit. Qëllimi i dytë i para-derdhjes është vajosja e mukozës së uretrës për të lehtësuar lëshimin dhe kalimin e spermatozoideve, në mënyrë që procesi i derdhjes të mos shoqërohet me ndjesi të pakëndshme dhe të dhimbshme.

Kështu, shkarkimi gjatë ngritjes së një sasie të vogël të mukusit mesatarisht të trashë dhe plotësisht transparent është absolutisht normale, duke treguar funksionimin e duhur të sistemit gjenitourinar dhe një nivel të mirë të potencës.

Shkarkimi normal nga eksitimi

Një mbledhje shoqërohet me lëshimin e para-ejakulës mukoze, direkt nga nxjerrja e spermës, dhe gjithashtu në sekrecione mund të ketë një sasi të vogël të sekretimit të prodhuar vazhdimisht të prodhuar nga gjëndra pranë penisit të fshikëzave, smegma.

Normat fiziologjike përcaktohen nga natyra dhe sasia e shkarkimit, treguesit e tyre fizikë, si dhe mungesa e ndjesive të dhimbshme dhe të pakëndshme në uretër dhe në kokën e penisit.

 • Para-ejakuloj- nuk ka ngjyrë, është transparente, praktikisht nuk ka erë dhe ka një viskozitet mesatar në qëndrueshmëri. Shkarkimi i tij nuk shoqërohet me dhimbje, nuk shkakton shqetësim dhe nuk ndërhyn në marrëdhëniet seksuale. Sasia e mukusit si pelte varet drejtpërdrejt nga shkalla e eksitimit, aq më lubrifikant është i pranishëm para fillimit të intimitetit, aq më e fortë është ereksioni dhe aq më e ndritshme është ndjesia gjatë orgazmës.
 • spermatozoidet në shkarkimin e burrave kur ngacmohen
 • Spermatozoidetështë një produkt i prodhuar nga gjëndrat seksuale dhe normalisht fillon të shquhet në kulmin e eksitimit me një ereksion të plotë. Përmban spermë, struktura proteinike, substanca biologjikisht aktive. Normalisht, ngjyra është nga e bardha në hije qumështi, qëndrueshmëria është mesatarisht e trashë dhe ka një erë specifike. Shuma kryesisht varet nga natyra e dietës së burrit, shkalla e aktivitetit të tij seksual dhe shpeshtësia e kontakteve intime. Spermatozoidi dëbohet gjatë derdhjes nga uretra, dhe përparimi i tij lehtëson praninë e lubrifikimit. Pas derdhjes, ereksioni dobësohet dhe zhduket në kushte normale.
 • Smegmaajo lirohet vazhdimisht dhe grumbullohet në palosjet që mbulojnë penisin e glanit, kështu që një sasi e vogël e tij përmbahet në të gjitha sekrecionet - lubrifikantin, urinën dhe spermatozoidet e një burri. Shtë një substancë e ngjashme me dhjamin me një nuancë të bardhë, mjaft e trashë dhe e dendur në dukje. Lirimi i smegmës rritet kur vishni të brendshme të ngushta, procedura të rralla të ujit, me gabime në të ushqyerit. Shtë një habitat dhe riprodhim i baktereve, prandaj duhet të hiqet rregullisht. Subjekt i higjienës personale, smegma është pothuajse e padukshme dhe nuk i shkakton shqetësim një burri. Kur ngrihet, ajo hyn në lubrifikant dhe spermë, duke ndryshuar ngjyrën dhe qëndrueshmërinë e tyre.

Në kushte normale, i gjithë shkarkimi i ereksionit ka natyrë fiziologjike, nuk shkakton shqetësim dhe nuk shkakton shqetësim tek burrat për pamjen, ngjyrën, erën dhe sasinë. Problemet lindin kur strukturat me karakteristika atipike fillojnë të bien në sy.

Shkarkimi patologjik

Një burrë duhet të alarmohet nga shfaqja e një lloji të panatyrshëm të shkarkimit:

 • ndryshimi i ngjyrës, formimi i hijeve jeshile, të verdhë, gri të pista mund të tregojë praninë e florës bakteriale patogjene;
 • gunga, kokërrrizë, shfaqja e mpiksjeve në formën e thekon të bardha tregon praninë e mundshme të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme;
 • gjaku në urinë ose spermë është një shenjë e keqe dhe mund të tregojë praninë e dëmtimit ose përparimin e kancerit;
 • papastërtitë e qelbës tregojnë me saktësi proceset inflamatore në sistemin gjenitourinar;
 • studimi i shkarkimit tek burrat me eksitim
 • dhimbje, djegie, parehati, erë e pakëndshme dhe kruajtje zbulohen si me lezione të lëkurës dhe infeksione, ashtu edhe me mosrespektim të higjienës themelore personale;
 • shqetësimi i shtuar gjatë urinimit shpesh shoqërohet me zhvillimin e një procesi të gjerë inflamator.

Riskshtë e rrezikshme të kërkoni vetë shkaktarin e ndryshimit në përbërjen e shkarkimit nga penisi. Një burrë ka nevojë të vizitojë një mjek sa më shpejt të jetë e mundur për të kryer një diagnozë të plotë dhe për të eleminuar burimin e problemit.

Ndalohet fillimi i marrjes së ilaçeve, veçanërisht nga grupi i barnave antibakteriale dhe anti-inflamatore, për të eleminuar simptomat. Veprime të tilla do të fshijnë pamjen klinike dhe do të ndryshojnë të dhënat e provave laboratorike, kështu që trajtimi në të ardhmen do të bëhet i paefektshëm dhe do të zvarritet për një kohë të gjatë.

Treguesit e shkarkimit brenda kufijve normalë

Një burrë mund të vlerësojë në mënyrë të pavarur shkallën e korrespondencës së shkarkimit gjatë eksitimit dhe shfaqjes së ereksionit. Kriteret kryesore të vlerësimit janë mungesa e një ere të mprehtë të pakëndshme dhe papastërtive, hijeve transparente ose të bardha, dendësia e moderuar.

Me devijime të vogla nga norma, duhet gjithashtu të merret parasysh se natyra e shkarkimit normal varet nga frekuenca e marrëdhënieve seksuale, me lidhje të rralla, sasia e sekretimit rritet. Normat për sasinë e lëngut të lëshuar varen nga shkalla e zgjimit, dhe përcaktohen gjithashtu nga karakteristikat individuale. Era pikante e shkarkimit të ereksionit nuk tregon gjithmonë një sëmundje. Ngrënia e ushqimeve të kripura, të tymosura dhe pikante mund të shkaktojë një ndryshim. Prania e zakoneve të këqija në një burrë zvogëlon sasinë e lëngjeve të lëshuara gjatë ereksionit dhe gjithashtu përkeqëson treguesit biokimikë dhe biologjikë.

Prindërit e adoleshentëve duhet të përgatisin burrat e ardhshëm për faktin se në këtë moshë do të fillojnë ereksionet dhe emetimet e natës, të cilat do të shoqërohen me sekrecione. Kjo është normale, nuk duhet të shkaktojë ankth ose frikë dhe nuk ka asnjë lidhje me veprimet e ndaluara të djaloshit.

Përfundim

Prania e shkarkimit normal gjatë fillimit të ereksionit tek burrat është një lloj treguesi i shëndetit. Shtë e rëndësishme të kuptoni kufijtë e normës, dhe në rast devijimesh alarmante, kërkoni kujdes mjekësor në kohën e duhur. Në asnjë rast nuk duhet të mjekoni vetë.

Vëmendja e pavarur për shëndetin e vet dhe gjendjen e zonës gjenitale përfshin procedurat e përditshme të higjienës, pajtueshmërinë me masat e sigurisë për kontakte intime dhe shmangien ideale të marrëdhënieve të rastësishme, trajtimin në kohë të sëmundjeve inflamatore dhe eliminimin e vatrave të infeksionit në trup, si dhe ekzaminimet parandaluese të paktën një herë në vit.