Rritja e potencës te burrat pas 50 vjetësh

mënyra për të rritur potencën tek burrat pas 50 vjetësh

Interesimi i një burri në jetën seksuale pas pesëdhjetë pëson pak ndryshime, madje edhe me një rënie të lehtë të potencës. Frekuenca dhe kohëzgjatja e marrëdhënieve seksuale zvogëlohet, ereksioni zhvillohet më ngadalë, por kënaqësia seksuale mbetet.

Në shumicën e rasteve, çrregullimet e fuqisë mashkullore pas 50 vjetësh trajtohen me sukses, thjesht duhet të shihni një mjek në kohë. Ky artikull do t'ju ndihmojë të kuptoni çështjet e shëndetit të burrave.

Cila duhet të jetë fuqia në 50

Pas arritjes së moshës 50 vjeç, mundësitë fiziologjike për vazhdimin e jetës seksuale tek një mashkull zvogëlohen, por kjo nuk do të thotë që ato janë zhdukur plotësisht. Nevoja për marrëdhënie seksuale te një njeri i shëndetshëm ruhet dhe ruhet një interes i vazhdueshëm për këtë çështje.

Sidoqoftë, fuqia tek burrat pas 50 vitesh zvogëlohet, pothuajse të gjithë meshkujt vërejnë se tani u duhet më shumë kohë për të arritur një gjendje gatishmërie. Shenjat e plakjes fiziologjike mund të shfaqen tek një njeri plotësisht i shëndetshëm.

Norma në këtë moshë është rreth 8-10 kontakte seksuale të plota në muaj me një kohëzgjatje mesatare prej 2 deri në 3 minuta (rreth 50 fërkime). Por këto janë norma mesatare, për disa burra norma është më shumë kontakte, për të tjerët - më pak. Kohëzgjatja mund të jetë gjithashtu e ndryshme.

Koncepti i një norme në jetën seksuale është individual: nëse një burrë ndihet rehat me një shkallë të caktuar të kontakteve seksuale, atëherë kjo është norma për të. Disa burra mbajnë aftësinë për të kryer marrëdhënie seksuale në moshë të thyer. Pse po ndodh kjo? Padyshim, trashëgimia dhe mënyra e mëparshme e jetës së një njeriu kanë një rëndësi të madhe për ruajtjen e potencës.

Këto janë të gjitha opsionet e normave që duhet të merren parasysh. Por në disa raste, një burrë ka nevojë për mbështetje shtesë.

Si të rritet potenca pas 50 vjetësh diskutohet më së miri me një urolog-androlog. Ai do t'ju këshillojë se si mund të forconi forcën tuaj mashkullore, të rekomandojë ilaçe efektive, shtesa ushqimore ose mjete juridike popullore.

Shkaqet e impotencës tek burrat pas 50

Pse po zvogëlohet aktiviteti seksual i mashkullit? Ulja e potencës pas 50 vjetësh ka arsye të ndryshme, si fiziologjike ashtu edhe patologjike, të shoqëruara me sëmundje të ndryshme.

Shkaqet fiziologjike

Arsyet fiziologjike për uljen e potencës te burrat përfshijnë:

 1. Ulja e nivelit të testosteronit të hormonit seksual mashkullor në gjak.Në nome, ky tregues është 350-1000 ng / dl. Për djemtë e rinj, ky është kufiri i sipërm i normës, duke filluar nga mosha 30 vjeç, treguesi zvogëlohet dhe në 50 vjeç korrespondon me kufijtë e poshtëm të normës. Kjo ndihmon për të zvogëluar dëshirën seksuale dhe të gjitha lidhjet e tjera të marrëdhënieve seksuale.
 2. Ndryshimet në aktivitetin e sistemit nervor qendror tek burrat pas 50 vjeç.Tani në të nuk mbizotëron eksitimi, si në rini, por frenimi, por më shpesh këto procese ekuilibrojnë njëra-tjetrën.
 3. Ndryshimet e lidhura me moshën në muret e enëve të gjakut.Ata bëhen më pak elastikë, prandaj, gjatë zgjimit seksual, vazodilatimi dhe rrjedhja e gjakut në penis nuk ndodh aq shpejt sa në rininë.

Nëse i njihni dhe merrni parasysh veçoritë e moshës, atëherë problemet me potencialin në 50 vjeç mund të zgjidhen duke korrigjuar sjelljen e një burri dhe partnerit të tij gjatë marrëdhënieve seksuale.

Shkaqet patologjike

Çrregullimet e potencës të lidhura me moshën tek burrat mund të bazohen në shumë arsye. Në gjysmën e dytë të jetës, burrat shpesh zhvillojnë sëmundje të ndryshme kronike, shfaqen zakone të këqija, të cilat shkaktojnë shkelje të potencës. Këto arsye përfshijnë:

 1. Pirja e duhanit për një kohë të gjatë dhe abuzimi me alkoolin.Dhe në fakt, dhe në një rast tjetër, sistemi i qarkullimit të gjakut vuan: ndodh vazokonstriksion i vazhdueshëm, i cili parandalon zhvillimin e ereksionit. Burrat që pijnë shpesh nuk pajtohen me këtë, pasi me marrjen e alkoolit, një mbledhje mund të përmirësohet. Kjo është një pronë tinëzare e etanolit: në fillim, për një periudhë të shkurtër kohe, zgjeron mpreht enët (nxit fillimin e ereksionit) dhe më pas shkakton ngushtimin e tyre të vazhdueshëm për një kohë të gjatë. Sa më i gjatë të jetë pasioni për alkoolin, aq më e dobët është potenca.
 2. Çrregullimet e të ngrënitme përdorimin e sasive të mëdha të ushqimit me shumë kalori (me yndyrë, të ëmbël, të pasur). Kjo çon në një ndryshim në metabolizmin dhe çrregullimet shoqëruese hormonale dhe kolesterolit.
 3. Stili i jetës sedentare- kontribuon në qarkullimin e dobët dhe shfaqjen e mosfunksionimeve erektive.
 4. Shkelja e metabolizmit të kolesterolitdhe sëmundjet përkatëse të zemrës dhe enëve të gjakut. Burrat janë të ndjeshëm ndaj kësaj patologjie më shpesh sesa gratë, veçanërisht nëse familja kishte sëmundje të tilla si infarkti i miokardit dhe goditja ishemike. Pllakat e kolesterolit depozitohen në muret e enëve të gjakut, gjë që parandalon zgjerimin e tyre dhe rrjedhjen e gjakut në legenin e vogël gjatë marrëdhënieve seksuale.
 5. Mbipesha. Kjo i jep shtysë forcimit të çrregullimeve hormonale dhe çrregullimeve të metabolizmit të kolesterolit, prandaj ndikon negativisht në potencë.
 6. Diabetes mellitus tip 2, në të cilin trupi humbet aftësinë për të thithur glukozë, zhvillohet kryesisht pas 40-50 vjetësh dhe shkakton ngushtim të vazhdueshëm të arterieve të vogla, përfshirë këtu edhe zonën e legenitzvogëlon cilësinë e funksionit erektil.
 7. Sëmundjet inflamatore kronike dhe tumoret beninjetë gjëndrës së prostatës (prostatës). Prostatiti kronik me dhimbje të vazhdueshme dhembje dhe mosfunksionim urinar nuk kontribuon në një jetë të plotë seksuale.
 8. Infeksionet gjenitale të transferuara dhe jo të kuruara plotësisht- gonorrea, trikomoniaza, klamidia dhe të tjerët. Një proces inflamator konstant, i padukshëm në organet gjenitale dhe traktin e poshtëm urinar prish qarkullimin e gjakut, proceset metabolike dhe shtyp funksionin seksual. Një burrë zhvillon një potencë të dobët.
 9. Sëmundjet e shtyllës kurrizore- osteokondroza dhe hernia e rajonit lumbosakral me bllokimin e caudës së ekuinës - pjesa e fundit e palcës kurrizore, e cila përmban qendrat përgjegjëse për sistemin gjenitourinar.
 10. Aktiviteti fizik i rritur ndjeshëm dhe stresi i shpeshtë- nuk kontribuojnë në ruajtjen e potencës normale tek një burrë.
 11. Marrja e disa ilaçeve. Këto ilaçe përfshijnë ilaçe të caktuara për uljen e presionit të gjakut, ilaqet kundër depresionit, qetësuesit dhe të tjerët.

Si të rrisni fuqinë tek burrat pas 50 vjeç, nëse shoqërohet me problemet e renditura, do t'ju tregojë urogog-andrologu, ai gjithashtu do të zgjedhë barna dhe shtesa dietike për të rivendosur forcën mashkullore.

Shenjat e para të potencës së dobët në 50

Meqenëse çrregullimet e fuqisë mashkullore kanë shkaqe të ndryshme, simptomat dhe modelet e tyre të zhvillimit janë gjithashtu të ndryshme. Pra, pas stresit ose një sëmundje akute (ftohja, infeksioni viral, infeksioni i zorrëve), fuqia zvogëlohet për një kohë, dhe pastaj shërohet në vëllimin e lidhur me moshën.

Në sfondin e patologjisë kronike kardiovaskulare ose sëmundjeve inflamatore afatgjata të sistemit gjenitourinar, ulja do të jetë graduale, është më e vështirë të vërehen shenjat e saj. Simptomave të mëposhtme ia vlen t'i kushtohet vëmendje:

 • ul dëshirën seksuale (libido) - një burrë thjesht nuk kujdeset shumë për seksualitetin e tij;
 • mungesa e ereksionit spontan në mëngjes;
 • ulja e numrit të kontakteve seksuale në muaj krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti (gjashtë muaj) më parë;
 • fillimi i një mbledhjeje është i ngadaltë, për ta arritur atë kërkon parathënien e partnerit;
 • penisi gjatë ngritjes nuk është mjaft i fortë, rritja e vëllimit nuk është e plotë, këndi i ngritjes është nën normalen;
 • paraqitja e derdhjes së parakohshme dhe përfundimi i shpejtë i aktit.

Nëse ndonjë dështim ndodhi një herë ose dy herë, dhe më pas gjithçka u rivendos, atëherë një burrë nuk duhet të panik, ai thjesht duhet të krijojë një mënyrë jetese të shëndetshme, ushqim të duhur, eliminimin e stresit dhe aktivitetit të rëndë fizik dhe rivendosjen e marrëdhënieve të besimit me një partner.

Nëse çrregullimet e potencës zgjasin më gjatë, veçanërisht nëse ka një rënie të ngadaltë, atëherë është më mirë që një burrë të kërkojë ndihmë mjekësore sa më shpejt të jetë e mundur. Sot është mjaft e mundur për të rivendosur mosfunksionimin seksual në një burrë pas 50 vjetësh.

Shkallët e çrregullimeve të potencës të lidhura me moshën

Çrregullimet e potencës ndodhin në pothuajse gjysmën e burrave pas 50 vjetësh. Të gjitha shkeljet e fuqisë ndahen në gradë:

 • shkallë e butë- dështime të vogla ndodhin periodikisht ose ka një rënie graduale, të padukshme të potencës; ereksionet spontane në mëngjes zhduken, koha e marrëdhënieve zvogëlohet, etj. çrregullime të lehta ndodhin në një të tretën e burrave që kanë probleme me potencën;
 • mesme- problemet janë në rritje, është e vështirë të arrihet një mbledhje e plotë, shfaqet derdhje e parakohshme; dështimet shoqërohen me stres, i cili përkeqëson më tej situatën; shkalla mesatare zhvillohet në gjysmën e burrave me këtë patologji;
 • shkallë e rëndë- mungesa e dëshirës seksuale dhe impotenca e plotë; ndonjëherë dëshira seksuale vazhdon, por nuk ka ngritje; zhvillohet ne 20% te burrave.

Nëse një burrë ka një potencë të dobët në moshën 50 vjeç, mos prisni që të shfaqen simptoma të reja, është më mirë të shihni një mjek menjëherë!

Si të rrisim fuqinë pas 50 vjetësh

Vetëm mjeku që merr pjesë pas një ekzaminimi paraprak të pacientit mund të tregojë pse zvogëlohet aktiviteti seksual i një burri dhe si të rritet fuqia në 50 vjeç. Mjeku shpjegon se të gjitha çrregullimet mund të trajtohen me sukses. Ai do të përshkruajë një terapi komplekse, duke marrë parasysh të gjitha tiparet e çrregullimeve që kanë lindur, shkaqet e tyre dhe praninë e sëmundjeve shoqëruese. Trajtimi kompleks përfshin:

 • rregullimi i rutinës ditore, ngarkesave, ushqimit dhe marrëdhënieve me një partner;
 • trajtimi me ilaçe;
 • metodat jo-ilaçe:
 • fizioterapi;
 • terapi ushtrimore;
 • masazh;
 • refleksologji;
 • psikoterapi.

Trajtimi i ilaçeve për impotencë në 50

Nëse një burrë ka patologji kardiovaskulare (angina pectoris, presion të lartë të gjakut) ose endokrine (diabet mellitus, mbipesha), ai trajtohet njëkohësisht nga një urolog-androlog dhe një terapist (kardiolog, endokrinolog). Për të përmirësuar fuqinë pas 50 vjetësh, ju duhet të trajtoni sëmundjet shoqëruese.

Në rast të çrregullimeve të buta të potencës të shoqëruara me sekretim të pamjaftueshëm të testosteronit, fitopreparate ose shtesa dietike (shtesa dietike) që stimulojnë prodhimin e hormoneve ose ilaçeve që përmbajnë testosteron sintetik, vitamina dhe minerale janë të përshkruara për ta mbajtur atë.

Në rast të mosfunksionimit të rëndësishëm erektil, përshkruhen barna që shtypin veprimin e një enzime që parandalon zgjerimin e shpejtë të enëve të penisit (grupi IFDE-5).

Trajtime jo-ilaçesh

Këto metoda janë nganjëherë po aq efektive sa marrja e pilulave. Metodat jo-ilaçe përfshijnë:

 1. Fizioterapi- përshkruhet elektroforeza me qetësues për të eleminuar efektet e stresit. Me mosfunksionimin erektil, stimulimi elektrik i rektumit dhe terapia me lazer ndihmojnë për tu përballuar. Terapia transcerebrale ultra-me frekuencë të lartë rikthen ekuilibrin hormonal.
 2. Masazh. Masazhi i përgjithshëm harmonizon, rikthen forcën e trupit, tonifikon sistemin nervor qendror. Masazhi segmental (përfshirë edhe kupën) rikthen fuqinë.
 3. Refleksoterapia- ndikimi në pikat e akupunkturës (AT) të vendosura në sipërfaqen e trupit dhe të lidhura në mënyrë refleksive me organet e legenit. Me këtë metodë të lashtë kineze, çdo çrregullim seksual trajtohet. Rezultati: ju mund ta ktheni plotësisht fuqinë, të rrisni kohëzgjatjen e marrëdhënies seksuale.
 4. Psikoterapi. Pothuajse të gjitha çrregullimet e potencës shoqërohen me çrregullime psikologjike që përkeqësojnë rrjedhën e tyre. Kursi i psikoterapisë eliminon pasojat e stresit akut dhe të zgjatur, rikthen besimin e burrit në aftësitë e tij.

Si të përmirësojmë fuqinë pas 50 pa një mjek

Rritja e potencës pas 50 vitesh pa mjek është problematike, pasi në këtë moshë një burrë ka një mori sëmundjesh shoqëruese, shumë shpesh asimptomatike. Për t'i identifikuar ato, duhet t'i nënshtroheni një ekzaminimi. Pa këtë nuk ka asnjë mënyrë, sepse gjendja e funksionit seksual, aftësia për ta rritur atë, varet drejtpërdrejt nga trajtimi i sëmundjeve shoqëruese.

E megjithatë, si ta rrisni potencialin në 50 vetë? Për ta bërë këtë, duhet të provoni të merrni mjete juridike popullore, ilaçe bimore dhe shtesa dietike, si dhe të krijoni një mënyrë jetese dhe ushqyerje të shëndetshme.

Mjetet juridike popullore

Avantazhi i mjeteve juridike popullore është se ato kanë një minimum efektesh anësore dhe kundërindikacionesh. Por efektiviteti i tyre lidhet drejtpërdrejt me zbatimin korrekt. Pra, në mungesë të dëshirës seksuale, mjetet që stimulojnë një mbledhje nuk do të ndihmojnë, dhe anasjelltas. Por ka edhe mjete juridike popullore universale që janë të përshtatshme për të gjithë burrat mbi 50 vjeç me çrregullime të potencës.

Mjetet juridike popullore universale TOP-3 për rritjen e potencës pas 50:

 1. Pelte mbretëroreështë sekreti i gjëndrave të bletëve punëtore. Një ilaç universal për çrregullimet e potencës te burrat e çdo origjine. Rivendos sfondin hormonal të një njeriu, përmirëson qarkullimin e gjakut dhe gjendjen e sistemit nervor, qetëson, ka efekte anti-inflamatore, antibakteriale dhe antivirale dhe imunostimuluese. Merrni një lugë çaji tri herë në ditë 30 minuta para ngrënies dhe mbajeni në gojë për 5-10 minuta. Kursi i trajtimit është një muaj. Pelte mbretëror është veçanërisht i dobishëm për proceset inflamatore në organet e legenit dhe çrregullimet e qarkullimit të gjakut tek burrat pas 50 vjetësh.
 2. Xhenxhefiliështë një ilaç i shkëlqyeshëm për përmirësimin e qarkullimit të gjakut në legenin e vogël dhe aktivizimin e mbrojtjes së trupit. Gjithashtu një ilaç universal për çrregullimet seksuale. Zgjeron enët e gjakut, ngroh, ka efekte anti-inflamatore dhe antimikrobike. Një zierje e xhenxhefilit përgatitet si më poshtë: dy lugë rrënjë të copëtuar të freskët derdhen me 250 ml ujë të zier dhe mbahen për 20 - 30 minuta në një banjë uji. Merrni një lugë gjelle tri herë në ditë, me mjaltë. Kursi - muaji.
 3. Mbledhja e bimëve për impotencë. Merrni pjesët e thata të grimcuara të bimëve: lule calendula - 1 pjesë, tufë lulesh të pavdekshme me rërë - 2 pjesë, rrënjët e valerianës - 2. 5 pjesë, barishte e Shën Gjonit - 3 pjesë. Hidhni një lugë gjelle të koleksionit me 250 ml ujë, ngrohni në një banjë uji për 15-20 minuta. Merrni një lugë gjelle tri herë në ditë para ngrënies për 4 deri në 6 javë.

Fitopreparatet dhe shtesat dietike

Për vetë-përmirësimin e funksionit seksual, tregohet marrja e fitopreparateve, bioaditivëve në ushqim (shtesa dietike), duke rritur potencën. Kushti kryesor: ato mund të blihen vetëm në një farmaci dhe pas këshillimit me një specialist. Blerja përmes internetit është rreziku i marrjes së një produkti të rremë ose thjesht të një cilësie të ulët, ndonjëherë edhe të pashëndetshme.

Ushtrime

Burrat pas 50 vjetësh shpesh bëjnë një mënyrë jetese të ulur, janë mbipeshë. E gjithë kjo prish qarkullimin e gjakut në legenin e vogël, e bën të vështirë rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale dhe zhvillimin e ereksionit. Ushtrimet e krijuara posaçërisht për të rritur fuqinë mund të korrigjojnë situatën. Ato do të forcojnë muskujt, aktivizojnë qarkullimin e gjakut dhe përmirësojnë metabolizmin. Ato duhet të bëhen rregullisht.

TOP-3 ushtrime për të rritur fuqinë tek burrat pas 50:

 1. Frymëmarrja diafragmatike- masazh i organeve të legenit. Shtrihuni në shpinë, përkulni këmbët në gjunjë. Merrni frymë thellë, ngadalë, duke nxjerrë barkun. Mbani frymën tuaj për 3 sekonda dhe nxirrni ngadalë, duke tërhequr në mënyrë aktive në stomakun tuaj. Bëni 10 herë.
 2. Ecja në vithe- forcimi i muskujve të legenit dhe mureve të enëve të gjakut. Uluni në dysheme me këmbë të drejta, të zgjatura dhe paksa të ndara. Lëvizni përpara, lëvizni në vithe, 2 m përpara, pastaj mbrapa. Përsëriteni 6 herë.
 3. Lëvizja me rezistencë në gju- forcimi i muskujve të perineumit, përmirësimi i rrjedhjes së gjakut në organet gjenitale. Uluni në dysheme, përkulni këmbët në gjunjë, duart në gjunjë sipër. Shtimi dhe zgjatja e gjunjëve ndërsa i rezistoni kësaj lëvizje me duar. Bëni 10 herë.

Parandalimi i impotencës në 50

 1. Hani rregullisht rregullisht. Ju duhet të hani produkte të kafshëve të dobëta: mish, ushqim deti, qumësht, gjizë, djathë. Përjashtim bën peshku: peshku me vaj i detit dhe vaji i peshkut janë shumë të dobishëm për shëndetin e burrave. Përveç kësaj, dieta duhet të jetë e pasur me perime, fruta, drithëra, arra dhe fara. Enët me yndyrë, të skuqur, të tymosur, ëmbëlsirat, produktet e pjekura duhet të përjashtohen nga dieta e një burri, dhe marrja e alkoolit duhet të kufizohet.
 2. Rritni aktivitetin fizik. Ju duhet të ecni më shumë, të merreni me sporte të realizueshme. Noti është shumë i dobishëm.
 3. Menaxhimi i stresit. Streset e rralla afatshkurtra nuk kanë një efekt negativ në potencë. Streset e shpeshta dhe të zgjatura janë të dëmshme, ju duhet të heqni qafe ato, nëse është e nevojshme, të merrni barëra qetësues (valerian, Motherwort).
 4. alsoshtë gjithashtu e rëndësishme që të trajtohet me kohë çdo sëmundje, pasi ato shtypin aktivitetin seksual dhe rrisin çrregullimet e potencës.

Pyetjet e bëra më shpesh

A ka ndonjë mjet të sigurt për rivendosjen e shpejtë të potencës në 50 vjeç?

Po, ka, por ato përshkruhen nga një mjek.

A do të rikthehet fuqia e një burri nëse heq dorë nga zakone të këqija?

Për të rivendosur potencën, kërkohet trajtim kompleks, duke përfshirë heqjen dorë nga zakone të këqija.

Deri në cilën moshë duhet të mbajë një burrë fuqinë?

E gjitha varet nga gjenetika dhe mënyra e jetesës së burrit. Disa burra mbeten aktivë seksualisht deri në moshë të thyer.

Rivendosja e potencës te burrat pas 50 vjetësh nuk është problem në kohën tonë, ekzistojnë të gjitha mundësitë për këtë. Por shumë varet nga vetë burri: vetëm pilulat nuk do të rikthejnë shëndetin seksual. Për të ruajtur potencialin normal, duhet të ushqeheni mirë, të lëvizni më shumë, të hiqni qafe zakone të këqija. Trazuar? Por ja vlen!