Vitamina për forcën dhe fuqinë mashkullore

cilat vitamina janë të nevojshme për fuqinë mashkullore

Shëndeti i çdo personi, përfshirë fuqinë, varet drejtpërdrejt nga lloji i ushqimit që një person ha dhe cilat lëndë ushqyese së bashku me të hyjnë në trup. Shpesh, problemet me performancën seksuale lindin me shfaqjen e mungesës së vitaminës ose me kalimin e kohës, domethënë, në varësi të moshës që ka arritur njeriu. Probleme të tilla ndikojnë jo vetëm në shëndetin fizik, por edhe në atë psikologjik të një personi.

Çfarë ndikon në forcën mashkullore

Dobësimi i shëndetit të një burri mund të varet nga psikologjia (depresioni, stresi, etj. ) dhe fiziologjia. Le të shqyrtojmë arsyet kryesore për shqetësimin e një burri:

 • Mosha. Hormoni mashkullor fillon të prodhohet me më pak intensitet mesatarisht pas 50 vjetësh.
 • Zakonet e këqija. Alkooli, pirja e duhanit dhe ilaçet ndikojnë në fuqinë.
 • Sëmundja e zemrës.
 • Rritja e presionit.
 • Diabetes mellitus.
 • Disa ilaçe.
 • Sëmundjet e shoqëruara me nerva.
 • Stresi, lodhja.
 • Mungesa e aktivitetit fizik. Nëse një person lëviz pak, qarkullimi i gjakut në rajonin e legenit zvogëlohet, gjë që çon në një përkeqësim të forcës së një njeriu.
 • Mungesa e gjumit. Prodhimi i testosteronit varet nga rivendosja e forcës së trupit, e cila ndodh pikërisht gjatë gjumit.
 • Sëmundjet e shoqëruara me sistemin gjenitourinar.
 • Ushqimi. Sëmundje të ndryshme mund të shkaktohen nga mungesa e karbohidrateve, yndyrnave ose proteinave.

Zinku

Ky mikroelement është i nevojshëm për të gjithë përfaqësuesit e gjysmës së fortë të njerëzimit. Përmirëson potencën dhe është një parandalim i mirë i prostatitit. Zinku ka një efekt të dobishëm në normën e spermës, e cila është e rëndësishme për ata që po planifikojnë një fëmijë. Ajo gjendet në produkte të tilla ushqimore: peshk, krunde gruri, prodhime deti, arra, hudhra, e verdhë veze.

Selenium

Ky element gjurmë, si ai i mëparshmi, ka një efekt pozitiv në funksionimin e forcës mashkullore, rrit fuqinë dhe përfshihet në mënyrë aktive në prodhimin e testosteronit. Gjithashtu, seleni mund të përmirësojë cilësinë e spermës, që do të thotë se përdoret në trajtimin dhe parandalimin e infertilitetit. Gjendet në: Domate, Misër, Vezë, Bukë Thekre dhe Ushqim deti.

Vitamina C

Efekti i dobishëm i kësaj vitamine në forcën mashkullore qëndron në faktin se rrit qarkullimin e gjakut. Kjo është ajo që ndikon në forcimin e funksioneve të organeve gjenitale të burrave. Gjithashtu, vitamina C është e përfshirë në mënyrë aktive në prodhimin e testosteronit dhe ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të tilla si prostatiti. Ajo gjendet në ushqime të tilla: agrumet, qepët e njoma, majdanozi, karotat dhe lakrat.

Vitamina E

Ndikon në qarkullimin e gjakut në trup, prandaj është i nevojshëm për potencë. Gjendet në ushqime të tilla si vaji, e verdha e verdhë veze, selino dhe qepa e gjelbër.

Grupi B

Ata janë në gjendje të rrisin prodhimin e hormonit seksual mashkullor, dhe gjithashtu të kenë një efekt pozitiv në potencë. Përmban në: Produkte qumështi, arra, karrota dhe peshk.

Vitamina D

Ai vepron në testosteron dhe gjithashtu ka efekte të dobishme në dëshirën seksuale. Mund ta gjeni në produktet e qumështit dhe vajin e peshkut.

Përgatitjet sintetike

Në raftet e farmacive mund të gjeni një numër të madh të barnave të dizajnuara për të forcuar forcën mashkullore. Pro të barnave të tilla:

 • Ndikojnë në dëshirën seksuale dhe kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale.
 • Drogat janë në dispozicion për përdorim në një kohë të përshtatshme për një burrë.
 • Droga të tilla mund të përdoren për një kohë të gjatë, sepse varësia ndaj tyre nuk shfaqet.
 • Efekti i teknikës zgjat mjaftueshëm.

Para se të zgjidhni se cilin ilaç do të blini, këshillohuni me një specialist, sepse secili emër ka indikacionet, dozat dhe kundërindikimet e veta. Këto të fundit përfshijnë sëmundje të zemrës dhe diabet. Gjithashtu, këshillimi i mjekut është i nevojshëm nëse jeni duke marrë ndonjë ilaç tjetër.

Të gjitha barnat për rritjen e forcës mashkullore kanë afërsisht të njëjtin algoritëm veprimi, por ndryshojnë në përbërjen dhe kohën gjatë së cilës ato ndikojnë në trup.

Mjetet juridike natyrore

Ata ndahen në mënyrë konvencionale në 2 grupe: pranohen nga kursi dhe zbatohen në një moment të caktuar. Ato kanë një efekt pozitiv në të gjithë trupin, si rezultat i së cilës përmirësohet edhe potenca. Komponentët më të zakonshëm të barnave të tilla janë:

vitamina në produkte për fuqinë mashkullore
 • rrënja e xhensenit.Ka një efekt pozitiv në të gjithë trupin dhe është në gjendje ta rinovojë atë.
 • Kali i detit.Në gjendje të rrisë epshin dhe qëndrueshmërinë. Especiallyshtë veçanërisht e zakonshme në recetat nga vendet e Lindjes.
 • Peni çaji.Gjithashtu quhet "rrënjë e kuqe". Punon për të rritur forcën mashkullore dhe ndihmon në trajtimin e sëmundjeve të sistemit riprodhues.
 • Bredhat e drerit.Ka aftësinë për të përmirësuar performancën seksuale, dhe gjithashtu ka një efekt rinovues.
 • Ekstrakt palme xhuxh.Ka një efekt të dobishëm në të gjithë sistemin hormonal të trupit.
 • Xhenxhefil.Në gjendje të stimulojë prodhimin e testosteronit.

Për të zgjedhur ilaçin e duhur, një burrë duhet të kontaktojë një specialist i cili do të analizojë një rast specifik dhe do të japë rekomandime.