Shkaqet e problemeve me potencë tek burrat: të flasësh për gjënë kryesore

Arsyet për një ulje ose mungesë të potencës te burrat? Cilat veprime çojnë në uljen e epshit? Çfarë e shkakton mosfunksionimin erektil? Çfarë të bëni nëse ka një epsh mashkullor të zvogëluar? Ne do të flasim për këtë në artikullin e sotëm. Zvogëlimi i epshit më parë konsiderohej si një problem tipik femëror. Në ditët e sotme, burrat po luftojnë gjithashtu me një rënie të energjisë seksuale. Sipas ekspertëve, ky problem prek deri në 12-13% të burrave të moshës 40 deri 80 vjeç.

Çfarë e përcakton epshin e lartë ose të ulët?

shkaqet e problemeve me potencë te burrat

Nuk ka dyshim se epshja varet nga shumë faktorë fiziologjikë dhe psikologjikë. Kjo gjithashtu varet nga mënyra e jetesës, prindërit, hormonet, fantazitë dhe ndjenjat. Prandaj, arsyet e rënies së saj janë të ndryshme.

Disa elemente formojnë dëshirën për seks:

 • përqendrimi i hormonit;
 • motivimi seksual, domethënë përbërësi mendor i dëshirës, ​​i cili varet nga partneriteti, pajtueshmëria dhe dashuria e të dy partnerëve;
 • duke kënaqur dëshirat dhe pritjet e partnerit, domethënë mjedisin që rregullon seksualitetin, normat shoqërore, fetarinë dhe dëshirën për të realizuar fantazitë e partnerit.

Faktorët e jashtëm shpesh janë shkaku i uljes së epshit:

 • stresi;
 • ushqimi i dobët;
 • mungesa e lëvizjes;
 • ndotja e mjedisit.

Sëmundjet gjithashtu kontribuojnë në uljen e dëshirës seksuale:

 • depresioni;
 • hipertensioni;
 • mbipesha;
 • çrregullime muskulo-skeletore;
 • sëmundje të tjera që ndikojnë në performancën fizike.

Për më tepër, disa ilaçe ulin dëshirën seksuale, të tilla si ilaqet kundër depresionit apo edhe produktet e rritjes së flokëve.

Rënia e epshit mund të shihet edhe tek burrat e përfshirë në sporte të forta si maratonat e vrapimit. Shkaktohet nga stresi i lartë oksidativ në trup.

Stresi oksidativ është një gjendje e çekuilibrit midis radikaleve të lira dhe antioksidantëve në trup, kur prodhimi i radikalëve të lirë ose aktiviteti antioksidant zvogëlohet. Kjo është një gjendje e rrezikshme.

Çfarë të bëjmë nëse bie libidoja?

çfarë të bëni në rast të problemeve me potencën

Në rastin e një ulje të epshit, partnerët e njerëzve me një dëshirë të dobësuar për seks janë shpesh më të hapur për të ndihmuar sesa ata që luftojnë me problemin vetë. Një person me epsh të ulët thjesht ndihet më keq dhe është më e vështirë për të që të pranojë përkeqësimin e formës.

Shpesh gratë flasin për problemin e mungesës së dëshirës tek një partner. Burrat zakonisht flasin për këtë midis rreshtave. Ky është pothuajse kurrë një problem themelor me të cilin një specialist mund të ndihmojë për t'u marrë me të.

Burrat shpesh mbrojnë veten duke pretenduar se gratë e tyre ankohen për mungesën e epshit. Ata bëjnë sikur nuk e kuptojnë këtë. Problemi i uljes së libidos nuk duhet të jetë një temë tabu, veçanërisht pasi ajo po bëhet më e zakonshme tek burrat.

Diagnostifikimi i shkakut të uljes së epshit është i rëndësishëm në kontekstin e trajtimit. Nëse arsyeja e mungesës së dëshirës është fiziologjike (çrregullime hormonale, sëmundje të veshkave dhe mëlçisë, epilepsi, depresion), atëherë trajtimi kryhet në mënyrë farmakologjike.

Nga ana tjetër, nëse problemet psikologjike janë shkak i rënies së dëshirës, ​​pacientët referohen në psikoterapi. Efekti i trajtimit varet nga metoda e saktë dhe motivimi i pacientit.

Shkaqet e mosfunksionimit erektil dhe uljen e epshit

Mosfunksionimi erektil lidhet drejtpërdrejt me ngritjen e penisit. Shkaqet mendore janë më pak të zakonshme sesa mendohej më parë, pasi ato prekin vetëm 20% të pacientëve (depresioni, stresi, përvoja, përvojat negative seksuale).

Rreth 80% e problemeve me shtytjen seksuale janë fiziologjike (mosha, gjendja vaskulare penile, sëmundje metabolike si diabeti, operacioni, sëmundje mendore, ilaçe), si dhe mënyra e jetesës (abuzimi me alkoolin dhe cigaren).

pse potenca zvogëlohet dhe çfarë të bëhet

Çështjet Fiziologjike që Ndikojnë në Libido:

 • derdhje e parakohshme dhe çrregullime të fuqisë (burrat nuk duan t'i rezistojnë këtyre çrregullimeve);
 • çrregullime hormonale (nivele të ulëta të testosteronit);
 • çrregullime neurologjike si epilepsia, depresioni, sëmundje të tjera neurologjike;
 • sëmundjet progresive të veshkave dhe mëlçisë;
 • frika nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme, SIDA;
 • ilaçe (p. sh. ilaqet kundër depresionit);
 • ilaçe, alkool.

Problemet mendore që ndikojnë në epsh:

 • detyra shumë të larta të vendosura për njëri-tjetrin për sa i përket seksit;
 • pakënaqësia me një partner;
 • problemet e partneritetit;
 • pritjet seksuale të paplotësuara;
 • ankthi, depresioni, psikoza;
 • workaholism dhe mungesë e vazhdueshme e kohës;
 • stresi;
 • përvojë negative seksuale.

Çështjet Sociale që Ndikojnë në Libido:

 • papunësia;
 • telashe në punë.

Siç mund ta shihni, ekziston një numër i madh i stimujve të jashtëm dhe të brendshëm që ndikojnë negativisht në shëndetin seksual të një burri. Suksesi në luftën kundër epshit të dobët garantohet nëse shkaku kryesor i rënies së aktivitetit seksual identifikohet në një fazë të hershme të mosfunksionimit erektil. Kjo do të kursejë kohë dhe do të rivendosë forcën e mashkullit në kohën më të shkurtër të mundshme.