Para derdh ndarjes dhe të tjera njerëzit kanë kur i ngacmuar

lëshuar nga burrat, kur i ngacmuar

Për të shmangur shtatzëninë e padëshiruar, njerëzit jo gjithmonë përdorin kontraceptivë. Disa preferojnë coitus interruptus. Në mbledhje e mashkullit penis del para spermës, yndyrat. Besohet se ajo përmban të spermës, pra, kjo metodë e mbrojtjes nuk është garanci 100%. Megjithatë, kjo deklaratë nuk është e gjithë ekspertët bien dakord.

E natyrshme dhe e parregullt e fshehta seksuale të përzënë

Përzgjedhja natyrore në ngacmim — shenjat e njerëzve të shëndetit. Nga aroma, ngjyra, struktura është e definuar si e fertilitetit.

Pamja e natyrshme të fshehtë

Lëngu i lëshuar nga pasardhësit channel në momentin e ngacmim, ndihmon qelizat seksuale mashkullore për të depërtuar në vezë. Kur një gamete depërton në vaginë, në rrugën e saj atje ka shumë pengesa. Shumica e tyre nuk mund të marrë në destinacionin për shkak të aciditet të lartë në trup të femrës.

Shumica e spermës në këtë mjedis, të vdekur, dhe pa hyrë në vezë. Sekreti që vijnë nga e uretrës, zvogëlon aciditetin në vaginë: e gametes të ketë një shans për të shkuar në destinacion.

Normale sekretin e transparent, ngjyrë, pa erë të çuditshme. Struktura ka një mesatare e dendësisë. Në sekrecionet nuk ka papastërtitë.

Sekreti mund të vërehet jo vetëm në epsh, por me një mëngjes mbledhje. Gjatë intime përkëdheljet: trupi është i përgatitur për kontakt seksual.

Vëllimit të lëngshme, varet nga forca e ngacmim dhe karakteristikat e organizmit. Me një epsh i fortë derdh është sintetizuar në sasi më të madhe.

Vëllimi i sekrecionet arrin pesë miligram. Ndonjëherë nuk është vetëm një disa pika të lëngshme ose nuk ka. Së bashku me këtë të shquar të spermës. Është e nevojshme të marrin në konsideratë: e ndërprerë marrëdhëniet seksuale nuk është në gjendje të 100% parandalimin e shtatzënisë. Disa gametes mund të arrijnë vezën. Kështu thotë shumica.

Përzgjedhja natyrore që ndodhin gjatë intimitetit, janë të thirrur të spermës. Ajo përbëhet nga gamete dhe mukozë të penisit. Ka një qëndrueshmëri të trasha dhe tepricë bardha ngjyrë. Nga penisi pas seksuale shkarkimit.

Performanca e fshehtë është normë

Çdo individ shuma e ndarë për të lëngshme. Një njeri duhet të dini atë. Kur ka ndryshime në sasi, strukturë, ngjyrë dhe erë e sekrecionet, ajo është e rekomanduar për të konsultoheni me një specialist. Shpesh kjo tregon zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme.

Megjithatë, ndryshimet jo gjithmonë tregojnë patologji. Nëse njerëzit kurrë nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale, shkarkimit të ardhur nga vëllimi i madh, të ketë një qëndrueshmëri të trasha. Vizualisht, e fshehtë është më e trazuar se zakonisht. Nuk ka përzierje të gjakut, të verdhë ngjyrë. Normale shkarkimit duhet të ketë karakteristikat e mëposhtme:

 • absolutisht transparent hije;
 • mungesa e erë të pakëndshme;
 • mesatarja e trashësisë.

Statusi i fshehtë i prekur nga prania e dëmshme shprehitë (varësisë alkoolit, pirja e Duhanit, përdorimi i drogës). Të rregullt të stresit dhe të fortë emocionale trazira janë gjithashtu të ndikojnë në shëndetin e njerëzve.

Ndonjëherë shkarkimit seksuale gatishmërinë që të çojë të kërkojnë që të pastroj. Kjo është normale, por kjo nuk duhet të ndodhë shumë shpesh.

Mungesa e higjienës personale çon në formimin e "sebum". Një përzgjedhjeje të tillë të ndodhë në folds e lëkurës në glans penis. Kjo është një gjendje patologjike shkakton infektive dhe proceset inflamatore.

Gjatë pubertetit nocturnal emetimeve të ndodhë. Kjo ndodh për shkak se e erotike ëndrrat kryesor për ngacmim. Një mbledhje dhe për të pavullnetshme derdhje. Kjo është një fiziologjike normë.

Ndryshim të fshehtë, si një shenjë e patologjike kushtet

Ndryshimi i fshehtë mund të tregojë proceset patologjike:

 • inflamator në proceset në sistemin urinar duke rezultuar e infeksionit patogjene;
 • IST;
 • kanceroze rritje;
 • problemet pas duke kaluar operacionale ndikim;
 • lëndimet e genitourinary system.

Sekreti mund të jetë prodhuar në shuma të ndryshme (në varësi të sëmundjes dhe neglizhenca e saj). Në sekrecionet në patologji të vërejtur gjak lëngun e qelb. E tyre, dendësisë dhe hue janë ndryshuar.

Zgjerimi zgjedhjen e një transparent me ngjyra për të treguar praninë e patogjene. Të rënda të sëmundjes të fshehta nuk ka qelb që grumbullohet në majën e penisit, ai pasting e prepucit.

Kur në vend të normale sekret të bitum është vërejtur, kjo tregon për një përqendrim të lartë të qelizave në sekrecionet. Kjo tregon praninë e një STD. Qelb në sekrecionet tregon trikomoniazia. Në gonorresë derdh bëhet i gjelbër dhe me erë të keqe.

Sëmundjet e genitourinary system është më e lehtë për të kuruar në fazat e para të formimit. Prandaj, për një shkarkimit nga penisi duhet të jenë vazhdimisht të monitorohet. Kur ndryshimet patologjike, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj.

Shkaqet patologjike ndryshimet

Arsyet për ndryshimin e sekretimit nga penisi një shumëllojshmëri. Kjo më shpesh tregon një infeksion me sëmundje transmetohen përmes seksit (Sst-të, seksualisht të transmetueshme).

Patologji e shkaktuar nga bakteret:

 • inguinale e granulomave;
 • butë chancroid;
 • shfaqja e sifilizi;
 • limfatike e granulomave;
 • klamidia;
 • mycoplasmosis;
 • gonorea;
 • ureaplasmosis.

Infeksion Viral:

 • human immunodeficiency virus;
 • herpesi;
 • papillomatosis;
 • molluscum contagiosum.

Sëmundje të shkaktuara nga depërtimi i parazitëve:

 • dregëza.

Një patologjike gjendja mund të shkaktohet nga kërpudhat Candida. Sëmundja quhet inflamacioni.

Gjëndrra e prostatës është i përfshirë në sintezën e spermës. Ajo prodhon një të fshehtë, pa të cilën spermës humb funksionalitetin e saj. Kur prostatës vëllimi rritet.

Në çrregullime në gjëndrra e prostatës në kohën e zgjimit seksual e penisit është një numër i madh i përzgjedhjeve. Kjo është e fshehta e prostatës të ngjashme me para të bërtas.

Një sasi e madhe e sekrecionet mund të tregojnë një gjendje patologjike:

 • inflamacionit;
 • reaksion alergjik;
 • hypothermia;
 • fizike dhe kimike të të dëmtojë.

Transparente bitum shfaqet pas të ndjerë. Ajo është një mbrojtëse e reagimit të shkaktuara microdamages në sipërfaqen e brendshme të shell. Transparente sekret gjatë derdhje tregon probleme me funksionin riprodhues.

Vetëm një specialist është në gjendje për të përcaktuar patogjeneza e patologjike shtetit. Ai bën një diagnozë, duke u bazuar jo vetëm në një inspektim vizual të fshehtë, por edhe në përbërjen biokimike. Për ta bërë këtë, të caktojë të ndryshme metodat diagnostike.

Para derdh

Para-bërtas (para-farës fluide, para-seed) është një e fshehtë që ndodh kur intime të kontaktit apo vetë kënaqësi nga hapja e penisit. Ajo duhet të jetë e trashë, ngjyra transparente, në qoftë se gjendja shëndetësore në normë. Të tilla ndarjen them se me funksionin riprodhues të gjithë të drejtë.

Arsimit para farë

Sekreti është sintetizuar:

 • para farës gjëndra e vendosur në bazë anëtar;
 • në një zonë e vendosur në mes të fshikëzës dhe kanalit urinar.

Nën normale para derdhje ndarja të bëhet në sasi të 3-10 mg. Shuma varet nga mosha e njerëzve të moshuar është më pak e një të fshehtë. Para farës lëngjeve është një e përsosur dirigjent për infeksione të ndryshme.

Në shumicën e rasteve, njeriu nuk e vëren sekret. Por ndonjëherë para një farë mund të lënë gjurmë në rroba. Kur para-farës lëngjeve ndodh pa marrëdhënie seksuale, ai flet në lidhje me parregullsitë në prostatës. Ju duhet që menjëherë të kontaktoni me një urolog.

Qëllimi i para-derdh

Para derdh ka funksionet e mëposhtme:

 • krijon një mjedis të favorshëm për të spermës;
 • heq mbetjet e spermës dhe urinë;
 • zvogëlon aciditetin;
 • kontribuon për të suksesshme konceptim.

Teste laboratorike para farë mund të diagnostikojnë sëmundje të ndryshme.

Para fara dhe ngjizjes

Para-farës lëngun ka spermës në komponente — kaq shumë njerëz dhe ekspertë.

Për shkak të kësaj, besohet se ndërprerë marrëdhëniet seksuale, nuk është një mjet i besueshëm për të kontraceptivëve.

Sperma

E spermës përbëhet nga pasardhësit e lëngshme dhe spermatozoa. Biskota së bashku me testosterone sintetizuar në test. E dytë substancë është e fshehta e fshikëzat dhe prostatës. Kjo spermë për të fekonduar një vezë.

Testiseve dhe para farës gjëndra janë të ndërlidhura. Nëse sekret merr në spermë, gametes në sasi të mjaftueshme nuk është prodhuar.

Mjekësore keqkuptim

Pikëpamja që para pasardhësit nuk janë biskota, u ngrit nga të shpeshta rastet e fekondimit edhe pas një ndërprerje të marrëdhënies seksuale. Ky supozim duket në mjekësor dhe shkencor të letërsisë. Edhe mësuesit në institucionet e larta arsimore të përcjellë këtë informacion për nxënësit e tyre.

Megjithatë, disa specialistët besojnë se kjo deklaratë është një fallacy. Në Izrael, ne kemi kryer një eksperiment për të konfirmuar ose zvogëlojnë mendimit se në para të lëshoj një fjalë janë gametes.

Eksperimenti

Eksperimenti i përfshirë njëzet burra të moshave të ndryshme. Disa prej tyre ishin krejtësisht të shëndetshëm dhe të tjera kishte probleme me genitourinary system.

Njëri ishte korrur materialit biologjik dhe të studiuar nën pajisjeve mjekësore. Në çdo mostër e spermës nuk ishte zbuluar. Ajo ka qenë provuar që mendimi për përmbajtjen e biskota në para farës lëngjeve është një fallacy. Ky eksperiment është vetëm më shumë kërkimet nuk janë kryer.

Ndërprerje të marrëdhënies seksuale

Ndërprerë intime kontaktoni me e penisit nga vagina para derdhje. Nga në gjatë seksit është vetëm para lëngun e farës. Në të, siç dëshmohet nga të eksperimentojnë, të spermës nuk janë në dispozicion, dhe për këtë arsye ajo nuk mund të jetë shtatzënë. Megjithatë, fekondimit të vezës në ndërprerjen e marrëdhënieve seksuale të ndodhë shumë shpesh.

Kjo metodë e mbrojtjes nuk është efektive për arsyet e mëposhtme:

 • shumë vonë përfundim të penisi (kjo ndodh shpesh me fillim derdhje);
 • pjesa tjetër e spermës në traktit urinar pas një mëparshëm marrëdhënie seksuale (ata të depërtojnë në trup të femrës së bashku me para lëngun e farës);
 • një eksitim të fortë, në të cilat njeriu nuk është në gjendje për të kontrolluar derdhje.

Më të zakonshme rastin e fekondimit është e vonë tërheqje e penisit nga vagina. Njeriu nuk mund edhe të jenë të vetëdijshëm se derdhje filloi.

Para farës e krijon një mjedis të favorshëm për të spermës në fekondimit. Ajo shtatzënisë mund të shkaktojë. Megjithatë, nuk është e nevojshme për të përdorur coitus interruptus si një mjet për të kontraceptivëve. Efikasitetin e saj është mjaft e ulët.